14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialFederaţia Rusă renunţă la termenul de „miliţie"

Federaţia Rusă renunţă la termenul de „miliţie”

Rusia a adoptat o lege „cu privire la poliţie”, în care ofiţerii din Ministerul de Interne se vor numi poliţişti. În plus, odată cu această lege se preconizează şi o reducere a efectivelor. În total, în timpul reformei Ministerului de Interne, în 2012 va fi redus 22% din personal.

Acum, în conformitate cu Legea poliţiei, miliţia şi-a schimbat doar numele şi hainele. Vzgliad.ru se întreabă într-un interviu cu ministrul rus de Interne, dacă expresia „miliţia mea mă protejează” va fi rostită cu ironie de susţinătorii vechii nomencalturi.

Rashid Nurgaliev, ministrul rus de Interne, odată cu reforma MAI, a pregătit şi un nou cadru juridic cu privire la sistemul de evaluare a ofiţerilor, iar activitatea lor a căpătat un nou sens.

Schimbarea denumirii nu va afecta populaţia, consideră Ministrul de Interne. El afirmă că principalul criteriu de credibilitate pentru cetăţeni va fi munca cadrelor poliţiei. „Cercetările sociologice vor vedea dacă poliţia va primi avizul pozitiv al populaţiei. Cred totuşi că reforma Ministerului Afacerilor Interne se va bucura cu siguranţă de sprijinul cetăţenilor Federaţiei Ruse”, a mai adăugat Rashid Nurgaliev.

„Legea federală cu privire la poliţie schiţează un nou model social de aplicare a legii de securitate şi de protecţie a drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor. Principalul obiectiv al muncii noastre este prevenirea infracţiunilor, poliţia – este în primul rând – un apărător al individului şi al societăţii. Diferenţa semantică nu schimbă şi atribuţiile Ministerului de Interne”, a declarat pentru ziarul Vzgliad, ministrul rus de Interne.

 

Cele mai citite

Copil violat de două ori de către colegii de școală: pot fi pedepsite aceste

Directoarea școlii susține că nu. Dar este profund tulburător să citim despre un astfel de incident tragic, care ar fi avut loc într-o...

Comeback senzațional în Croația. Naționala feminină merge la EURO

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO 2024, după ce a câștigat Grupa 1 a preliminariilor. Tricolorele...

Cele mai eficiente scurtături Excel pentru analiza datelor

În era digitală în care datele sunt din ce în ce mai prezente și importante, cunoașterea unor instrumente eficiente pentru analiza lor devine esențială....
Ultima oră
Pe aceeași temă