19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFederaţia Rusă renunţă la termenul de „miliţie"

Federaţia Rusă renunţă la termenul de „miliţie”

Rusia a adoptat o lege „cu privire la poliţie”, în care ofiţerii din Ministerul de Interne se vor numi poliţişti. În plus, odată cu această lege se preconizează şi o reducere a efectivelor. În total, în timpul reformei Ministerului de Interne, în 2012 va fi redus 22% din personal.

Acum, în conformitate cu Legea poliţiei, miliţia şi-a schimbat doar numele şi hainele. Vzgliad.ru se întreabă într-un interviu cu ministrul rus de Interne, dacă expresia „miliţia mea mă protejează” va fi rostită cu ironie de susţinătorii vechii nomencalturi.

Rashid Nurgaliev, ministrul rus de Interne, odată cu reforma MAI, a pregătit şi un nou cadru juridic cu privire la sistemul de evaluare a ofiţerilor, iar activitatea lor a căpătat un nou sens.

Schimbarea denumirii nu va afecta populaţia, consideră Ministrul de Interne. El afirmă că principalul criteriu de credibilitate pentru cetăţeni va fi munca cadrelor poliţiei. „Cercetările sociologice vor vedea dacă poliţia va primi avizul pozitiv al populaţiei. Cred totuşi că reforma Ministerului Afacerilor Interne se va bucura cu siguranţă de sprijinul cetăţenilor Federaţiei Ruse”, a mai adăugat Rashid Nurgaliev.

„Legea federală cu privire la poliţie schiţează un nou model social de aplicare a legii de securitate şi de protecţie a drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor. Principalul obiectiv al muncii noastre este prevenirea infracţiunilor, poliţia – este în primul rând – un apărător al individului şi al societăţii. Diferenţa semantică nu schimbă şi atribuţiile Ministerului de Interne”, a declarat pentru ziarul Vzgliad, ministrul rus de Interne.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă