6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialFed menţine pentru cel puţin doi ani măsurile de stimulare economică

Fed menţine pentru cel puţin doi ani măsurile de stimulare economică

 Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat, marţi, că va menţine politicile de stimulare pentru cel puţin încă doi ani, într-un efort de a susţine economia şi pieţele globale încă fragile, transmite Reuters, scrie Mediafax.

Este însă neclar dacă decizia, care nu implică un angajament privind noi fonduri pentru cumpărarea de obligaţiuni, va fi suficientă pentru a oferi un punct de sprijin bursei din Statele Unite, după ce acestea au pierdut 15% în ultimele două săptămâni.

Creşterea economică a SUA se dovedeşte considerabil mai slabă decât aşteptările, indicând că inflaţia, care s-a temperat recent, va rămâne sub control în viitorul previzibil, menţionează Fed.

“Fed anticipează că situaţia economică, incluzând o rată redusă de utilizare a resurselor şi o perspectivă pentru inflaţie temperată pe termen mediu, va garanta, probabil, un nivel scăzut al ratelor la fondurile federale cel puţin până la mijlocul anului 2013”, se arată într-un comunicat al Fed.

Dobânda de politică monetară a băncii central americane se află la un minim istoric, în banda de variaţie 0-0,25%.

Fed a reafirmat şi politica de a reinvesti fondurile unui portofoliu de obligaţiuni, fără să ofere detalii.

Decizia Fed vine într-un moment de instabilitate pe pieţele de capital, cauzat de amplificarea temerilor privind riscurile la adresa economiei mondiale, după retrogradarea ratingului Statelor Unite de către agenţia Standard & Poor’s.

Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă