27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialFC Rapid nu poate fi vandut

FC Rapid nu poate fi vandut

Patronul FC Rapid, George Copos, a declarat ca zvonurile privind vanzarea unor procente din actiunile clubului catre proprietarul gruparii Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, nu sunt adevarate, precizand ca acest lucru nu este posibil in actuala structura organizatorica. Copos a explicat ca in cadrul Asociatiei Fotbal Club Rapid, firmele care fac parte din Grupul Ana sunt majoritare. Acestea au investit in 13 ani 25 de milioane de euro in FC Rapid, dintre care 13 milioane in constructia bazei sportive Pro Rapid. „Rapid n-a avut niciodata infrastructura. Am cumparat teren cu 70 de euro metrul patrat. Am cumparat o groapa de gunoi unde e acum Pro Rapid si a trebuit sa facem terenuri si tot ce a fost nevoie. Sunt 76.000 de metri patrati, am adus zeci de mii de basculante de pamant si nisip si am facut ceea ce se vede. Avem singurul teren de antrenament cu drenaj, cel de la Pro Rapid e la fel ca cel de pe Giulesti”, a mentionat Copos.
Vicepremierul a precizat ca nu s-a gandit niciodata sa renunte la Rapid. „Nu e vorba de despartirea de Rapid. Eu, sincer va spun, nu m-am gandit niciodata sa renunt la Rapid. Asta a fost ambitia mea sa bat pe Dinamo si Steaua. Si am facut-o”, a subliniat Copos.
Intrebat daca este o solutie formula organizatorica cu noua actionari pe care o are FC Dinamo, patronul gruparii giulestene a afirmat: „Ei au primit de la Ministerul Administratiei si Internelor tot complexul Dinamo, au primit nu stiu cate hectare la Saftica si normal ca le convine sa devina actionari. N-a fost nevoie sa investeasca nici un leu in infrastructura. La fel si Steaua care are complexul din Ghencea, cu cele cinci-sase-sapte hectare cate sunt acolo. Noi la Rapid am avut un singur teren, cel de pe Giulesti. Si chiar si pe acela l-am facut noi. Pentru ca noi am dat 250.000 de euro pentru refacerea gazonului”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă