16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFC Farul, aflat în corzi, aşteaptă un an mai bun

FC Farul, aflat în corzi, aşteaptă un an mai bun

Tehnicianul echipei de pe litoral spune că 2013 va fi un an mai bun, deoarece mai prost decât anul trecut nu are cum să fie.

 

Nu este nicio îndoială că Farul a avut cel mai prost an din istoria de peste 90 de ani în 2012. Constănţenii au încheiat pe ultimul loc al ierarhiei eşalonului secund şi sunt mai aproape de o retrogradare în Liga a III-a decât promovarea în eşalonul de elită al fotbalului românesc. Tehnicianul grupării constănţene, Alin Artimon, a fost la un pas de a părăsi echipa, dar o clauză din contract l-a împiedicat. Astfel, de voie, de nevoie, el trebuie să se ocupe în continuare de viitorul echipei de pe litoral.

„Sunt convins că 2013 va fi un an mult mai bun decât 2012, pentru că mai prost va fi greu să fie. Sper să gestionăm bine jocurile de acasă pentru că noi am avut neşansa să avem un program urât şi să jucăm nouă jocuri în deplasare şi doar patru acasă. Vom încerca să construim mai departe, asta ni s-a cerut. Un prim pas am făcut şi am ales oamenii cu care să lucrăm în toate sectoarele. Acum rămâne să completăm şi să începem să construim, pentru că până acum nu am construit, am angrenat piesele doar. Avem şase luni de zile în care trebuie să creştem ca valoare a jocului. Trebuie să ne realizăm obiectivele, printre care să învăţăm să nu mai trăim din amintiri, pentru că asta este realitatea, Farul nu mai este în Liga 1, Farul actual este altul. Nu sunt farist. Ion Barbu este farist, este de atâţia ani lângă acest club. Eu sunt antrenorul Farului şi cred că sunt unul dintre cei care gândesc mai la rece, venind din afară. Adevărul este altul decât îl văd mulţi”, a declarat tehnicianul marinarilor.

Pentru a remedia pagubele din turul întrecerii, Farul are nevoie de un parcurs perfect în a doua parte a stagiunii. Constănţenii trebuie să recupereze încă din start 5-6 puncte pentru a prinde moral în vederea returului.

10 jucători noi

FC Farul s-a despărţit la finalul acestui tur al Ligii II de şapte jucători. În locul acestora, Artimon vrea să aducă zece jucători cu care se discută deja de ceva vreme. „Eu mă ocup de mişcarea a patru jucători în acest moment. În partea cealaltă, la Constanţa, sunt discuţii vizavi de alţi patru sau cinci. Este o listă puţin mai largă, sunt nominali, jucători pe care i-am urmărit în perioada în care am realizat că avem nevoie să umplem anumite posturi. În sensul discuţiilor s-au mai făcut progrese, dar în sensul finalităţilor nu, pentru că este un pic greu în perioada asta. Jucătorii sunt spre casă, suntem şi noi lângă familii şi este mai greu”, a anunţat Artimon.

 13 este locul pe care îl ocupă FC Farul la finalul turului Ligii a II-a, ultimul.

Cele mai citite

O stradă surpată în Cluj a fost acoperită temporar cu o prelată

Alunecarea de teren, care s-a produs acum aproape două săptămâni, a afectat o lungime de 20-30 de metri a străzii, trăgând la vale o...

Ce cred profesorii români că este important pentru elevii lor?

Corectitudinea științifică și actualitatea informațiilor sunt cele mai importante criterii din punctul de vedere al profesorilor atunci când vine vorba despre manualele școlare pentru...

OMS avertizează. Doar trei zile vor mai putea funcționa serviciile de sănătate din sudul Fâșiei Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai există combustibil suficient pentru a asigura funcționarea serviciilor de sănătate din sudul Fâșiei Gaza doar pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă