23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFâşia Gaza: Netanyahu respinge un armistiţiu cu Hamas

Fâşia Gaza: Netanyahu respinge un armistiţiu cu Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins, joi, un eventual armistiţiu cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, asigurând că acesta nu se află pe ordinea de zi, afirmă cotidianul Haaretz, preluat de Mediafax.

La o reuniune a Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe şi Apărare premierul israelian a declarat că în acest momenz  "nu discutăm cu nimeni în legătură cu încetarea focului, nu se află pe ordinea de azi".

Cu toate acestea, Netanyahu a refuzat să întrerupă aprovizionarea cu electricitate pentru Fâşia Gaza, susţinută de Israel, aşa cum au solicitat unii dintre membrii Guvernului israelian şi deputaţi de dreapta şi de extremă-dreapta. "Nu ne putem comporta precum Rusia în Cecenia", a mai afirmat el.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă