13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFâşia Gaza: Cel puţin 40 de oameni au fost răniţi în urma...

Fâşia Gaza: Cel puţin 40 de oameni au fost răniţi în urma unor raiduri israeliene

Potrivit unor martori, un avion fără pilot a lansat două rachete asupra unui imobil cu două etaje, după care un F16 a paraşutat o bombă care a distrus-o. Clădirea aparţine unei familii ce are membri în Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată, din 8 iulie, în război cu Israelul, informează Mediafax.

În urma raidurilor aeriene ale aviaţia israeliană cel puţin 40 de palestinieni au fost răniţi, la Gaza. Potrivit serviciilor locale de salvare, cel puţin 40 de persoane care se aflau în acest imobil şi în clădiri din apropiere au fost rănite.

Raidurile au fost efectuate la puţin timp după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat mişcarea Hamas că "va plăti scump" pentru moartea unui copil ucis mai devreme de un obuz lansat din Faşia Gaza. El a promis că Israelul îşi va intensifica operaţiunile în enclava palestiniană.

De partea palestiniană, 2.092 de persoane au fost ucise, dintre care cinci vineri şi 76 de la întreruperea armistiţiului de nouă zile, marţi seara. Patru civili şi 64 de militari au fost ucişi de partea israeliană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă