22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFarul şi Săgeata aşteaptă reluarea campionatului

Farul şi Săgeata aşteaptă reluarea campionatului

Echipele dobrogene încheie pregătirea de iarnă, iar la sfârşitul săptămânii vor disputa primele meciuri oficiale din 2013.

Fotbalul din Liga a II-a se reia la finele acestei săptămâni, când este programată prima etapă a returului. Cele două reprezentante ale judeţului Constanţa în competiţie, Săgeata Năvodari şi FC Farul, au obiective diferite. Prima îşi doreşte ocuparea unuia dintre primele două locuri, ceea ce înseamnă promovarea, în timp ce Farul vrea să scape cu orice preţ de ultimul loc pe care îl ocupă în clasamentul întrecerii. Echipa din Năvodari a reuşit să îşi schimbe faţa în pauza de iarnă. Au fost aduşi jucători noi, banca tehnică a fost preluată de Constantin Gache şi s-a schimbat şi patronajul. Situaţia financiară este acum în regulă, iar năvodărenii au toate atuurile pentru a ataca promovarea.

Pentru tehnicianul năvodărenilor, Constantin Gache, cel mai important este începutul. „Mai este puţin timp până se reia campionatului şi noi mai avem destule de făcut la echipă. Important este să facem totul cum trebuie şi mai ales să începem bine anul, returul. Nu este însă suficient să începem bine, trebuie să o ţinem aşa până la finalul sezonului, când sperăm să ne bucurăm pentru promovare”, a spus Gache, care şi-a verificat echipa într-un ultim meci amical al pregătirii de iarnă, învingând cu 4-1 echipa de Liga a IV-a, Callatis 2012 Mangalia. De cealaltă parte, cei de la Farul nu se gândesc la promovare, ci doar la rezultate cât mai bune, care să îi scoată din subsolul clasamentului. Marinarii ocupă ultimul loc în clasament şi se prezintă înaintea returului cu o echipă schimbată. „Este nevoie de un retur care să întărească grupul, care să ne dea încredere, care să-i aducă omogenitate, pentru că sunt 6-7 jucători noi în primul 11. Este un vestiar care s-a format din 10 jucători mai vechi şi 10 noi. Este nevoie de timp, dar asta nu va scuza sub nici o formă modul în care ne vom prezenta pe teren”, a declarat Alin Artimon.   

 

Adversari inegali

Primele meciuri oficiale din 2013 pentru Săgeata şi Farul sunt programate sâmbătă, de la ora 11.00. Adversarii celor două echipe sunt de calibru diametral opus. Năvodărenii au, teoretic, un meci uşor în compania codaşei Dinamo II Bucureşti, disputa având loc pe Stadionul „Flacăra” din Năvodari. De partea cealaltă, marinarii au cel mai greu meci posibil, Farul urmând să joace în deplasare, cu liderul întrecerii, Sportul Studenţesc.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă