15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFără taxe şi impozite la Deva

Fără taxe şi impozite la Deva

Primăria Deva nu poate încasa taxele şi impozitele locale deoarece Consiliul Local nu a adoptat încă o hotărâre prin care să aprobe valoarea lor pe anul în curs. Conducerea primăriei este nemulţumită şi susţine că acest lucru va avea un impact negativ asupra cetăţenilor municipiului.

“Noi am propus ca valoarea taxelor şi impozitelor locale să nu se modifice faţă de anul 2011. Din cauză că hotărârea de Consiliu Local nu a fost adoptată nu putem încasa aceste taxe pe anul în curs şi, de aceea, s-a produs un blocaj în ceea ce priveşte funcţionarea municipalităţii”, a spus administratorul public al Devei, Corina Oprişiu.

Haos fiscal

În aceste condiţii, nici devenii nu-şi pot plăti impozitele pe maşini şi apartamente sau tereni, dar nici administratorii firmelor nu pot să îşi plătească taxele, iar primăria se află în imposibilitatea de a emite certificate de atestare fiscală.

“Este un lucru foarte grav. Nu putem elibera certificate de atestare fiscală pentru societăţile comerciale, iar acestea nu pot participa la licitaţii. Fără aceste certificate de atestare fiscală nu se pot face tranzacţii cu proprietăţi imobile sau mobile. Nu se pot elibera certificate nici măcar pentru cei care doresc să-şi facă dezbaterile succesorale, în cazul moştenirilor”, a spus Oprişiu.

Nici bugetului local pe anul 2012 nu a fost votat, dar termenul limită pentru adoptarea lui este 5 februarie. Situaţia de criză s-a conturat după ce proiectul hotărârii prin care se stabileşte valoarea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2012 a fost respinsă în mai multe rânduri de consilierii USL. Aceştia au solicitat, anul trecut ca proiectul actului normativ să fie dezbătut într-o şedinţă ordinară a CL Deva şi nu în şedinţe extraordinare sau de îndată, aşa cum propunea primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, care după ce a fost ani la rând membru al PNL, a trecut în primăvara anului trecut la UNPR, după ce a fost exclus din partidul său.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă