15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFamilia unui bărbat care a murit la spital îl acuză pe medic...

Familia unui bărbat care a murit la spital îl acuză pe medic că nu a vrut să îl opereze

Familia unui bărbat de 39 de ani, care a murit sâmbătă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, îl acuză pe medicul care l-a îngrijit că nu a vrut să îl opereze, după ce pacientul şi-a fracturat umărul şi a venit la unitatea medicală, fiind doar bandajat şi primind calmante, deşi avea mâna umflată, potrivit Mediafax.

Soţia bărbatului a povestit că acesta şi-a fracturat umărul în 3 ianuarie şi a mers imediat la spital, fiind primit de medicul ortoped Dragoş Adam, care era de gardă atunci şi pe care îl acuză că nu a vrut să-l opereze pe pacient.

“A fost primit de medicul de gardă, Dragoş Adam. Acesta i-a făcut mai multe investigaţii medicale, a fost ţinut în urgenţă de la ora 2.00 noaptea până dimineaţă, când l-a trimis acasă. I-a pus mâna în bandaj, i-a dat calmante şi atât. Marţi, în 8 ianuarie a venit iar la control şi doctorul doar i-a strâns bandajul şi i-a dat calmante. Joi am fost din nou la doctorul ăsta şi l-am rugat să-l opereze pentru că nu mai putea de durere şi avea mâna umflată”, a povestit femeia.

Femeia a precizat că, din cauza durerilor foarte mari, soţul ei a venit de urgenţă la spital şi vineri seară, la un alt medic, care l-a consultat şi a decis să-l opereze pentru că făcuse infecţie.

“Medicul ăsta nici nu a stat la discuţii. A intervenit imediat. El şi-a făcut datoria. Noi îl acuzăm doar pe Adam că nu l-a băgat în operaţie prima dată. Pentru că după ce a fost operat vineri seara a fost internat la terapie intensiă, iar azi (n.r. – sâmbătă) la ora 13.00 ne-a anunţat doctorul că a murit. Nu mi se pare normal ca cineva să moară de la o fractură pentru că a alunecat”, a mai spus femeia.

Soţia pacientului şi celelalte rude au spus că după înmormântare vor depune plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchet împotriva doctorului Dragoş Adam.

La rândul lor, reprezentanţii spitalului au declarat că deocamdată nu fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat în zilele în care pacientul a fost tratat de medical Dragoş Adam, întrucât nu a fost depusă o plângere în acest sens.

“Pacientul a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe, vineri, în jurul orei 23.00, şi avea un hematom voluminous post-traumatic umăr drept. Avea fasceită necrozantă şi imediat medicul de gardă a intervenit chirurgical. La ora 00.20 a fost internat pe secţia de terapie intensivă pentru ortopedie, iar sâmbătă la ora 12.00 a intrat în stop cardio-respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, însă fără rezultat”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.

“Am auzit că familia îl acuză pe medic de malpraxis, însă sunt multe astfel de situaţii în care aparţinătorii fac astfel de afirmaţii. Noi nu ne grăbim să facem anchete. Ce-i drept vom declanşa procedura legală, însă în astfel de situaţii doar instanţa decide cine e vinovat”, a mai spus Cristina Geormăneanu.

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă