19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFalca aduce jertfe pe altarul UE

Falca aduce jertfe pe altarul UE

Cetateanul de la bloc taie porcul in fata scarii din tata-n fiu, de cand primul taran convertit in proletar s-a pomenit stramutat printre betoanele orasului. Ramatorul, injunghiat cu o salbaticie de neimaginat in UE, guita de trezeste jumatate de cartier la primele ore ale diminetii, apoi isi da obstescul sfarsit spre bucuria, sadica, a pruncilor din spatele blocurilor gri, care-si capata portia de ureche sau coada parlita cu arzatorul conectat la butelie.
Cadavrul animalului este apoi asezat pe usa de la baie si intra in scena macelarii care-l fac bucati si il urca in apartament ca pe un trofeu valoros. In curand toata scara se umple cu mirosul specific al prepararii mezelurilor, jumarilor si altor bunatati pline de colesterol. Acesta este scenariul barbar al unui ritual pur romanesc: “sacrificarea porcului in spatele blocului”.
Dornic de putina publicitate, dupa ce a vazut din interior birourile procurorilor DNA, primarul din Arad, Gheorghe Falca, si el “blochist” la origini, s-a gandit sa puna in scena, chiar in centrul orasului, o sacrificare dupa normele UE. Precum paganii din perioada precrestina, primarul democrat va aduce jertfa pe altarul Uniunii Europene doi porci.
Animalele cumparate pe bani publici vor fi sacrificate in acest weekend chiar in centrul orasului, ca o demonstratie a ceea ce inseamna un taiat de porc european. Cui foloseste aceasta demonstratie insa, nu se prea stie. Poate doar imaginii sifonate a primarului, care nu stie ce sa mai faca sa iasa in public. Ba la plimbare cu trenuletul de epoca, ba pe la concerte grandioase si mai nou la taiatul porcului in centrul orasului.
Probabil ca edilul-sef va aduce usa de la baia personala pe care sa fie transat unul din ramatorii sacrificati. In nici un caz demonstratia de sacrificiu european a porcului de Craciun nu va fi o invatatura pentru aradenii care din ce in ce mai rar taie porcii in spatele blocului.
O asemenea demonstratie era utila probabil in mediul rural. Dar taranii nu cred ca vor adopta prea repede normele UE in ceea ce priveste injunghiatul porcului, pentru ca oricum nu va sta un inspector pe langa fiecare cocina sa vada cum i se face felul ramatorului. Si apoi, vorba unui taran batran: “Cum o sa moara porcul cu sangele in el?”.
Noutatea in scenariul “porcul din spatele blocului” este ca animalele vor fi impuscate, asa cum cer normele Uniunii Europene in care tocmai ne pregatim sa ne integram. Asadar, gata cu taiatul porcului. Traiasca impuscatul porcului! Sau electrocutatul ori gazatul animalului.
Pana la integrare, cei doi porci sacrificati pe “altarul” din centrul Aradului ii vor mai aduce cateva procente lui Falca si vor demonstra ca ramatorul produce nu numai carne, slanina si soric, ci poate aduce si capital de imagine. Fie-i gratarul incins!

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă