5.1 C
Bucharest
Saturday, 25 November 2023
HomeSpecialFaimosul magazin londonez Harrods, vândut familiei regale din Qatar

Faimosul magazin londonez Harrods, vândut familiei regale din Qatar

Omul de afaceri egiptean Mohamed Al Fayed a anunţat sâmbătă că a vândut faimosul magazin londonez Harrods familiei regale din Qatar, în schimbul sumei de 1,5 miliarde de lire sterline, relatează Sky News, citat de Newsin.

El a declarat într-un comunicat că vrea să se retragă după 25 de ani în care s-a ocupat de Harrods, dar va rămâne preşedinte de onoare al companiei.

Potrivit Sky News, familia regală qatareză a făcut o ofertă pentru magazin şi în urmă cu câteva săptămâni, dar a fost respinsă. Ulterior, Al Fayed s-a râzgândit.

“După 25 de ani ca preşedinte al Harrods, Mohamed Al Fayed a decis să se retragă pentru a petrece mai mult timp cu copiii şi nepoţii săi”, a afirmat directorul companiei care i-a oferit consultanţă omului de afaceri egiptean pentru această tranzacţie.

“El a vrut să se asigure că moştenirea şi tradiţiile acumulate la Harrods vor fi continuate şi că echipa care a fost formată va fi încurajată să dezvolte bazele pe care le-a spus”, a adăugat el.

Familia regală din Qatar, prin intermediul Qatar Holding, va deveni al cincilea proprietar al Harrods de la înfiinţarea magazinului, în 1840.

Cele mai citite

Cozmin Gușă: Florian Coldea e unul dintre cei care au uzufructat sau beneficiat de avantaje financiare din partea grupului Digi. Legătura cu Clanul Caran

Cozmin Gușă: Florian Coldea e unul dintre cei care au uzufructat sau beneficiat de avantaje financiare din partea grupului Digi. Legătura cu Clanul Caran

Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe județe; atenționare de viscol, mâine. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente în şase judeţe din sudul şi sud-estul ţării, valabilă...

Rusia – Ucraina, ziua 640: Kievul, vizat de un atac masiv cu drone

Capitala Ucrainei a fost vizată în această dimineaţă de un atac masiv al Rusiei cu drone explozive, care a făcut cel puţin doi răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă