19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFacebook oferă utilizatorilor noi opţiuni de confidenţialitate

Facebook oferă utilizatorilor noi opţiuni de confidenţialitate

Reţeaua de socializare Facebook a început joi să invite utilizatorii să îşi revizuiască setările privind confidenţialitatea, pentru a-i ajuta să controleze mai bine ceea ce publică şi distribuie pe această platformă, informează Mediafax.

Un dinozaur albastru apare pe ecranul utilizatorilor Facebook şi îi ghidează prin mai multe opţiuni legate de informaţiile personale.

"Ştim că intraţi pe Facebook pentru a lua legătura cu prietenii voştri, nu cu noi. Dar noi ştim cât este de important să controlaţi informaţiile pe care le partajaţi şi cu cine le partajaţi", a scris, într-un articol pe blogul companiei, Paddy Underwood, reprezentant al Facebook.

Oficialii Facebook au vorbit în iunie despre această modificare a criteriilor de confidenţialitate, după ce reţeaua a fost criticată când a anunţat că va utiliza informaţiile despre site-urile vizitate de utilizatorii săi pentru o mai bună distribuire din punct de vedere al domeniilor de interes a materialelor publicitare afişate fiecărui utilizator în parte.

Potrivit Facebook, utilizatorii vor putea să dezactiveze această funcţie nouă.

Compania a încheiat un acord cu guvernul federal american referitor la un audit legat de maniera în care păstrează datele personale ale utilizatorilor.

Reţeaua Facebook, care are peste un miliard de utilizatori, este adesea dată în judecată şi acuzată că nu protejează îndeajuns datele personale ale utilizatorilor în relaţia cu alte aplicaţii sau cu agenţiile de publicitate.

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...
Ultima oră
Pe aceeași temă