22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Facebook: nu este e-mail, ci un nou mod de comunicare online

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunţat astăzi că site-ul de socializare va integra şi un sistem de comunicare privat, dar nu este vorba de un nou client de e-mail online.

Sistemul introdus de Facebook reuneşte toate modalităţile de comunicare în spaţiul virtual. Astfel, acesta include chat-ul, sms-urile, e-mail (@facebook.com) precum şi mesaje private. Toate conversaţiile pe care le veţi purta cu prietenii, vor fi salvate într-un singur loc, sub numele acestora, indiferent de modalitatea prin care alegeţi să comunicaţi.

Noul sistem se bucură şi de un spaţiu de stocare, care poate salva istoria conversaţiilor şi care permite de asemenea posibilitatea de a ataşa fişiere mesajelor. Dacă nu veţi dori, totuşi, să păstraţi conversaţiile, puteţi şterge arhiva. Dimensiunea spaţiului de stocare rămâne necunoscută, Zuckerberg declarând că „nu are rost să spunem o cifră exactă. Cât timp utilizatorii nu vor abuza de acest sistem, nu au de ce să-şi facă griji în legătură cu spaţiul“.

Sistemul de spam este unul inovator, utilizatorii care vor for folosi opţiunea de „Social Inbox“ vor primi mesaje numai de la persoanele din lista de prieteni, sau de la prietenii acestora. De asemenea, conversaţiile vor putea fi aranjate în funcţie de importanţa pe care decideţi să o acordaţi fiecărei persoane.

Mark Zuckerberg a declarat de asemenea că va fi lansată şi o aplicaţie pentru iPhone, iar cei care nu deţin un iPhone pot comunica, pur şi simplu, prin SMS, mesajele ajungând în aceeaşi căsuţă cu restul conversaţiilor.

„Acesta nu este un ucigaş de e-mail, este un sistem care incorporează e-mailul“, a declarat Zuckerberg, răspunzând la zvonul conform căruia Facebook va lansa un ucigaş al gmailului.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă