21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFabricantul de tigari Anghelescu s-a spanzurat

Fabricantul de tigari Anghelescu s-a spanzurat

Omul de afaceri Florian Anghelescu a fost gasit spanzurat ieri, in subsolul vilei sale din cartierul Baneasa. „A murit. L-a gasit spanzurat. Se bucura acum dusmanii lui!”, ne-a declarat telefonic sotia acestuia, fostul consilier prezidential Stana Anghelescu. Potrivit politistilor, cea care l-a descoperit pe Florian Anghelescu spanzurat a fost menajera familiei. Tot ea a alertat si Dispeceratul Politiei Capitalei.
In jurul orei 13.00, efective impresionante ale Politiei au impanzit zona strazii Neagoe Voda, unde la numarul 8 se afla vila sotilor Anghelescu. Judecand dupa numarul agentilor, se poate spune ca aproape jumatate din efectivele Sectiei 2, unde este arondata strada Neagoe Voda, a venit la locul cu pricina, in frunte cu seful unitatii. In plus, criminalisti, procurori si medici legisti.
Potrivit prim-procurorului adjunct Marius Iacob de la Tribunalul Bucuresti, sinuciderea omului de afaceri a fost anuntata de menajera la ora 12.48. Imediat dupa aceea femeia i-a telefonat si sotiei victimei. Stana Anghelescu a venit acasa cu doua prietene de familie, sosind aproape in acelasi timp cu primele echipaje ale politiei. Surse judiciare ne-au declarat ca Stana Anghelescu a taiat cu un cutit cordelina cu care se spanzurase sotul ei intr-o tentativa disperata de a-i salva viata. Mai mult, femeia a incercat sa-l resusciteze, dar fara nici un rezultat. Florian Anghelescu a fost gasit imbracat de oras, in pantaloni de stofa, camasa si sacou. Anchetatorii au refacut in mare filmul incidentului. Anghelescu a plecat de acasa dis-de-dimineata si s-a intors in jurul orei 10. A parcat autoturismul BMW X5 cu care venise in curtea imobilului, a schimbat cateva vorbe cu menajera si de atunci nimeni nu l-a mai vazut in viata. Stan Anghelescu le-a declarat politistilor ca in ultima vreme sotul era deprimat. „Principala ipoteza de lucru este cea a sinuciderii”, ne-a declarat procurorul Marius Iacob. Pana in prezent anchetatorii n-au descoperit nici o scrisoare de adio in care Florian Anghelescu sa-si justifice gestul.

Vila din Neagoe Voda nu i-a purtat noroc

O vila imensa, aruncata intre doua blocuri, cu vedere panoramica spre un cimitir. Imobilul a fost cumparat de Florian Anghelescu, in 1997, de la ginerele fostului ministru comunist Constantin Dascalescu. Mihai Ionescu, primul proprietar al casei, a avut un sfarsit tragic, fiind impuscat in stil mafiot, in 1998, in fata noii sale vile, din strada Mieilor. Cunoscut in lumea interlopa bucuresteana, Ionescu „pastorea” o duzina de prostituate de lux, pe care le plasa numai la clienti foarte bogati. La vremea respectiva, s-a spus ca proxenetul ar fi avut si legaturi cu mafia italiana, care ar fi comandat asasinatul. La randul sau, nici Florian Anghelescu nu a fost usa de biserica, intrand in colimatorul legii de mai multe ori. Ionescu si Anghelescu, cei care au stapanit pana-n prezent vila din Neagoe Basarab, au avut un sfarsit tragic.

Afaceristul nu se pregatea sa moara

Vestea sinuciderii lui Florian Anghelescu s-a raspandit ca un fulger, luand toata lumea prin surprindere. E adevarat ca in ultima vreme omul de afaceri avea mari probleme cu legea, fiind cercetat in mai multe dosare penale, dar, dupa spusele celor care l-au cunoscut, Florian Anghelescu avea o fire de luptator si nu ar fi recurs niciodata la un asemenea mod de a scapa de probleme. Afaceristul avea preocupari care in nici un caz nu tradau intentia de suicid. Cu doar o zi inainte de a se spanzura, Florian Anghelescu a fost vazut in curte, discutand cu mai multi muncitori constructori, carora le dadea indicatii despre cum trebuie sa renoveze acoperisul casei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă