3.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialExtinderea DN 17 a imbogatit locuitorii unui sat din Bistrita

Extinderea DN 17 a imbogatit locuitorii unui sat din Bistrita

Taranii din comuna Tiha Bargaului au castigat sume frumoase de la stat, intrucat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania i-a despagubit cu sume importante pentru terenurile pe care se va extinde DN 17 in urma reabilitarii. Viceprimarul comunei Tiha Bargaului, Grigore Oniga, a declarat, ieri ca, in prima etapa au primit despagubiri 20 de familii care aveau titluri de proprietate pentru terenurile din fata caselor prin preajma carora trece soseaua, iar in cea de-a doua etapa vor mai fi despagubite alte 10 care insa vor fi expropiate, fiindca nu au reglementat legal statutul terenurilor.
"In medie s-a stabilit un pret de vanzare de 8 euro pe metrul patrat, iar oamenii au fost multumiti. Au negociat cat au putut cu reprezentantii unei comisii de la judet. Avem insa si o familie care a primit peste un miliard de lei vechi pentru terenul pe care l-a cedat statului”, a spus viceprimarul, care a mentionat ca si institutia pe care o conduce a primit peste un 100.000 RON pentru terenul aflat in domeniul public si urmeaza sa primeasca o suma similara pentru padurea comunala care va fi taiata pentru extinderea drumului.
Potrivit unui anunt dat publicitatii marti, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va declansa procedura de expropiere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii “Reabilitare DN 17 intre km 91+000 si km 116+000 din cadrul etapei a IV-a de reabilitare a drumurilor nationale pe teritoriul comunei Tiha Bargaului din judetul Bistrita-Nasaud”.
Lista imobilelor propuse spre expropiere va putea fi consultata la sediul Primariei Tiha Bargaului, incepand cu ziua de miercuri.
Reabilitarea DN 17, care face legatura intre judetul Cluj si Suceava, prin Pasul Tihuta, este o lucrare inceputa anul acesta, al carei termen de finalizare este peste 4 ani. Nici o casa nu a fost afectata de largirea drumului, toate proprietatile imobiliare la care face referire anuntul fiind terenuri.

Cele mai citite

Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. "România are un grad de absorbţie a...

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța

Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța într-o amplă acțiune a polițiștilor francezi. Potrivit presei franceze, au mai fost arestați încă 40 de discipoli...

Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. "România are un grad de absorbţie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă