15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialExplozie la Nitramonia!

Explozie la Nitramonia!

Un depozit dezafectat din cadrul complexului industrial Nitramonia Fagaras a sarit in aer, in noaptea de joi spre vineri din cauza unui hot care incerca sa fure cabluri, transmite Realitatea TV. O scanteie si pulberile explozive s-au aprins, iar intrusul s-a ales cu arsuri grave, fiind ulterior transportat la Spitalul din Brasov.

 

Barbatul, care intrase in sectia de prelucrare a pulberilor pentru a fura cabluri electrice, a fost ranit, avand arsuri gradul II.

 

Liderul sindical Lucian Cupu sustine ca motivul principal pentru care s-a intamplat acest incident este lipsa pazei din incinta Combinatului. Uzina, care are o suprafata de 400 de hectare, este pazita de doar sase oameni.

 

Explozia a avut loc in atelierul P 800 de pe platforma Nitramonia Fagaras. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov a trimis la fata locului doua autospeciale care au reusit sa stinga focul. Una dintre cladirile combinatului a fost distrusa, insa, in totalitate. In urma deflagratiei nu s-au inregistrat emisii toxice.

 

Rezerva de nitroglicerina a statului, depozitata la Nitramonia Fagaras, este pazita de numai 20 de oameni. Inainte de Revolutie, la Nitramonia erau angajati 170 de paznici.

 

Prefectul judetului Brasov sustine ca va cere de urgenta AVAS sa gaseasca solutii pentru intarirea pazei la Nitramonia, de teama ca desele incursiuni ale hotilor ar putea provoca o tragedie. Uzina din Fagaras este in lichidare, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este administratorul societatii. Combinatul se afla in proces de lichidare voluntara, iar activitatea in sectia avariata este oprita.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas Eickhout...
Ultima oră
Pe aceeași temă