12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Explozie la Istanbul, cu patru morți și 36 răniți. Un sinucigaș...

FOTO+VIDEO. Explozie la Istanbul, cu patru morți și 36 răniți. Un sinucigaș s-ar fi aruncat în aer. Primele ipoteze ale anchetatorilor

UPDATE Trei israelieni şi un iranian au fost ucişi în atacul sinucigaş cu bombă comis sâmbătă la Istanbul, iar alte 36 de persoane au fost rănite în această explozie care a avut loc în apropierea unei clădiri guvernamentale, pe strada Istiklal, scrie presa turcă, relatează BBC News online.

UPDATE 14.05: Ministrul turc al sănătăţii, Mehmet Muezzinoglu, a anunţat că nu mai puţin de 36 de persoane sunt rănite după atentat, dintre care şapte grav, conform agențiilor de presă AFP, Reuters și DPA

12 dintre răniţi sunt străini. Până în prezent, doar Israelul a confirmat că cetăţeni ai săi au fost răniţi în atentat, dar nu a avansat un număr.

Primele ipoteze ale anchetatorilor indică faptul că membri ai Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau ai unei grupări afiliate au comis atentatul de la Istanbul soldat cu patru morţi şi 36 de răniţi, a declarat un oficial turc de rang înalt citat de Reuters, conform Agerpres

Atacatorul sinucigaş dorea să comită atentatul într-o zonă mai aglomerată, dar a fost deturnat de poliţie de la ţinta vizată, moment în care ar fi detonat bomba aflată asupra sa “de frică”. 

UPDATE 12.10: Bilanțul morților și răniților în urma exploziei de la Istanbul s-a modificat, la patru morți și 20 de răniți, a anunțat guvernatorul provinciei Istanbul, Vasip Sahin, citat de Sputnik News. 

—-

O explozie puternică a avut loc, sâmbătă, în centrul orașului Istanbul, Turcia, informează BBC News.  Explozia a avut loc pe artera pietonală Istikal, în partea europeană a orașului, conform presei din Turcia, citată de agențiile de presă  AFP şi Reuters. 

Conform al-Arabiya și Reuters, două persoane ar fi murit, iar CNN Turk anunță șapte răniți. Un sinucigaș s-a aruncat în aer în această zonă comercială. 

 

Nu se ştie ce a provocat explozia, dar la faţa locului au fost trimise ambulanţe. Potrivit agenţiei Dogan, ar exista mai mulţi răniţi, notează și Agerpres. 

Atentatul de sâmbătă vine la doar o săptămână de la atenatatul terorist de la Ankara, soldat cu 37 de morţi. 

Citește și: Cinci suspecţi inculpaţi şi plasaţi în arest pentru atentatul de la Ankara

Astfel, duminica trecută, explozia unei maşini capcană într-un cartierul cu clădiri guvernamentale din Ankara a cauzat moartea a 37 de persoane şi rănirea altor 127. Atacul terorist a fost revendicat de o grupare paramilitară afiliată Partidului Muncitoresc Kurd (PKK).

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă