19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialExerciţiile militare sud-coreene riscă să declanşeze o "reacţie în lanţ"

Exerciţiile militare sud-coreene riscă să declanşeze o “reacţie în lanţ”

SUA se tem de o posibilă “reacţie în lanţ” între Phenian şi Seul în urma exerciţiilor de artilerie cu muniţie reală care vor fi efectuate în Coreea de Sud, a afirmat – joi – vicepreşedintele comitetului statului major american, generalul James Cartwright, citat de Agerpres.

“Ceea ce ne îngrijorează în mod special este dacă acestea sunt prost înţelese şi dacă Coreea de Nord va vedea în ele o oportunitate de a trage beneficii replicând acestor tiruri, ceea ce ar putea antrena o reacţie în lanţ”, a declarat generalul Cartwright.

Coreea de Sud va efectua de sâmbătă până marţi exerciţii de artilerie cu muniţie reală pe insula Yeonpyeong, bombardată la sfârşitul lunii noiembrie de Coreea de Nord şi situată în Marea Galbenă, într-o zonă disputată, a anunţat – joi – armata sud-coreeană.

Acestea vor fi primele exerciţii desfăşurate pe insulă după bombardarea ei cu obuze nord-coreene în 23 noiembrie, care au provocat moartea a patru persoane şi rănirea altor 18, acţiune blamată de comunitatea internaţională.

Chiar dacă această zonă a exerciţiilor este cunoscută şi utilizată de mult timp de Seul, SUA se tem de o “escaladare” /a conflictului/, a adăugat generalul Cartwright.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă