4.6 C
București
luni, 2 decembrie 2024
AcasăSpecial"Excepţiile" medicale din cazul Nicolescu

„Excepţiile” medicale din cazul Nicolescu

Medicii consultaţi de RL susţin că în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, este exagerat caracterul de urgenţă al intervenţiei medicale la care a fost supus.

Suspectă este şi internarea sa la Spitalul Floreasca, în condiţiile în care în Bucureşti mai existau şi alte centre medicale unde puteau fi efectuate by-pass-uri coronariene. „Spitalul Floreasca a devenit «fieful» PSD-iştilor. Constantin Nicolescu putea fi operat la fel de bine şi la Spitalul Militar ori la Fundeni „, a comentat un chirurg cardiac care a urmărit cazul, dar care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Şi timpii operatori par a fi „excepţionali” în cazul Nicolescu. Durata medie în care se pun patru by-passuri coronariene nu depăşeşte 4-5 ore şi numai în cazul în care apar complicaţii se poate extinde până la 7 ore, aşa cum a declarat medicul Şerban Brădişteanu, care s-a ocupat de operaţie.

Nicolescu a fost scos din terapie intensivă, ieri, în jurul orei 15.00, iar în următoarele zile va fi supus unui examen neurologic complex, necesar după operaţia pe care a suferit-o pe cord deschis, întrucât se pare că şi vasele de la creier au avut de suferit.

Operaţia a fost urgentată

Motivul pentru care medicii de la Floreasca au decis să îl opereze pe Nicolescu duminică seara ţine, cel mai probabil, de raţiuni politico-mediatice, şi nu de criterii medicale, sunt de părere specialiştii consultaţi de RL. „Cu siguranţă pacientul mai putea aştepta 3-4 zile, timp în care putea fi stabilizat cu medicamente. Cazurile în care astfel de pacienţi sunt operaţi de urgenţă sunt excepţionale. Ceea ce pot să spun însă aproape cu siguranţă este că operaţia a avut loc şi foarte probabil era necesară: nu opreşti inima unui om ca să îl scapi de puşcărie”, susţin sursele RL.

Cât despre internarea lui Nicolescu tocmai la Floreasca nici unul dintre medicii care s-au ocupat de cazul său nu a putut oferi un răspuns. „Nu a fost decizia mea să îl ducem la Floreasca, ci a medicilor care erau de gardă la Spitalul Judeţean Argeş”, ne-a declarat medicul Gabriel Popa, şeful Serviciului de Ambulanţă din Argeş. Directorul Spitalului Judeţean Argeş, medicul Vasilescu Florin, specialist în medicină internă şi unul dintre doctorii care cunoaşte amănunţit cazul lui Nicolescu, nu a putut fi contact pentru a justifica decizia medicală a transferului la Floreasca. Medicul Rodica Ciolapu, responsabilă de relaţia cu presa în acest caz, spune că „totul s-a făcut în condiţiile legii” şi că operaţia s-a desfăşurat cu pază. „Din moment ce legea spune că poliţistul trebuie să stea la capul bolnavului înseamnă că poliţistul a stat la capul bolnavului”, a comentat ea.

Ieri după-amiază, Constantin Nicolescu era internat într-un salon al Secţiei Chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului Floreasca, fiind păzit de doi poliţişti. Reamintim că doctorul care l-a operat pe şeful CJ Argeş este Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, acuzat, în urmă cu cinci ani, că a primit mită 4 milioane de euro pentru a falsifica o licitaţie organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În ce constă un by-pass coronarian

Primul pas al operaţiei de by-pass coronarian constă în administrarea anesteziei şi oprirea inimii. Al doilea pas constă în prelevarea arterei mamare interne din cavitatea toracică sau a venei safene de la picior. Aceasta se montează la inima bolnavului, prin realizarea unei punţi între aorta ascendentă şi arterele coronare. În timpul intervenţiei, pacientul este menţinut în viaţă cu o maşină extracorporală. După realizarea by-passului inima este repusă în funcţiune. Recuperarea după intervenţie poate dura până la o lună, dar externarea se poate face şi în câteva zile.

Cele mai citite

Rareș Bogdan: Să ne ducem iar în braţele PSD înseamnă că nu am învăţat nimic şi că suntem complet cretini

Rareș Bogdan vrea în opoziție, după rezultatul de la alegerile parlamentare Europarlamentarul Rareș Bogdan cere conducerii PNL trecerea în opoziție, pentru cel puțin un an....

Rareș Bogdan: Să ne ducem iar în braţele PSD înseamnă că nu am învăţat nimic şi că suntem complet cretini

Rareș Bogdan vrea în opoziție, după rezultatul de la alegerile parlamentare Europarlamentarul Rareș Bogdan cere conducerii PNL trecerea în opoziție, pentru cel puțin un an....

Analiza majorităților în Parlamentul României după alegerile din 1 decembrie 2024

Rezultatele votului și configurația actuală a mandatelor Conform estimărilor preliminare, distribuția mandatelor în viitorul Parlament al României este următoarea: PartidDeputațiSenatoriTotalPSD8737124AUR642892PNL512475USR411859SOS251136UDMR211031POT22931Minorități17017Total328137475 O majoritate parlamentară necesară pentru formarea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă