34.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialExaminare amânată la recursul Iuliei Timoşenko

Examinare amânată la recursul Iuliei Timoşenko

Curtea de Casaţie ucraineană a hotărât marţi să amâne pentru 26 iunie examinarea recursului formulat de fostul premier Iulia Timoşenko, care ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, într-un caz care face obiectul unor puternice critici internaţionale, relatează AFP.

Camera pentru cazuri civile şi penale, care urma să înceapă marţi să examineze recursul, a dat curs recomandărilor Parchetului General, evocând probleme de sănătate ale opozantei.

“Am hotărât să dăm curs solicitării parchetului (…) şi să amânăm audierea pentru 26 iunie”, a declarat preşedintele acestei jurisdicţii, Stanislav Mişcenko.

Avocaţii lui Timoşenko au primit această hotărâre strigând “Ruşine!”.

Încarcerată din august, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Suferind de hernie de disc, ea primeşte, în prezent, îngrijiri la un spital din Harkov (est).

Procurorul Oksana Drogobiţka a solicitat această amânare evocând probleme de sănătate ale opozantei care o “împiedică” pe aceasta să se “bucure de dreptul său” de a asista personal la şedinţă, în sala de judecată.

Însă unul dintre avocaţi, deputatul Serghei Vlasenko, a acuzat Curtea că “trage de timp” în acest caz, subliniind că clienta sa a informat această instanţă, în scris, că renunţă să participe la proces. Procurorul a refuzat să comenteze această informaţie.

Cele mai citite

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Hanoi: Putin e în vizită pentru consolidarea relațiilor cu Vietnamul

Preşedintele rus Vladimir Putin a început joi dimineaţa o vizită în Vietnam, unde a fost salutat cu 21 de salve de artilerie în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă