11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEvolio X7 – o tabletă de 500 de lei

Evolio X7 – o tabletă de 500 de lei

Evolio este unul dintre primele branduri locale de tablete, alături de Allview. Primul este legat de compania Televoice cu sediul în Bucureşti, iar Allview aparţine Visual Fan din Braşov. Fiecare companie a preferat un model de business distinct. Evolio cu mai puţine telefoane şi tablete în portofoliu, iar Allview cu noutăţi livrate destul de des, potrivit gadget.ro.

Evolio X7 este o tabletă de 7 inch cu specificaţii interesante. Nu ştiu dacă vă mai aduceţi aminte primele tablete low-cost cu preţ de peste 5 – 600 lei, procesor single core la 1 / 1.2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spaţiu de stocare, Android 2.2 Froyo / 2.3 Gingerbread / 4.0 Ice Cream Sandwich. Experienţa de utilizare era sub orice critică. Între timp au coborât pe la 200 – 250 – 300 lei. Pe la 5 – 600 – 700 lei au sosit tablete dual-core, display IPS, 1 GB RAM, 8 GB, carcasă metalică. Asta era prin 2013.

Evolio X7 este un fel de preview la modul în care vor arăta tabletele low-cost în prima parte a lui 2014: display IPS cu rezoluţie HD / 1280×800 pixeli (480×800 pixeli, 1024×600 pixeli trebuiesc abandonate complet), procesor quad-core pe ARM Cortex-A9, minim 1 GB RAM şi 8 GB spaţiu de stocare + slot pentru microSD, Android Jelly Bean. Ar mai fi ceva de spus de acumulator şi autonomie, dar mai multe la capitolul dedicat.

În pachet găsiţi tableta de 7 inch, încărcător, cablu microUSB – USB 2.0, cablu pentru stick flash sau modem 3G distinct, cod pentru activarea pe termen limitat a Norton Mobile Security, voucher de 10% pentru accesoriile Evolio din shop-ul online dedicat, certificat de garanţie şi manual de utilizare.

Carcasă din aluminiu şi 270 gr., 7.35 mm grosime.Evolio X7 este o tabletă uşoară, o poţi utiliza fără probleme cu o singură mână.

Marginile ecranului de 7 inch sunt negre. Folia de protecţie este preinstalată pe device.

Pe spate abia se fac remarcate logo-ul X7 şi sigla Evolio. A Evolio X7 este o tabletă corectă pentru preţul său de 499 lei şi nu te face de ruşine nici în faţa tabletelor de top pe diagonala de 7 inch. Sunt câteva elemente ce definesc tableta Evolio X7 la capitolul hardware: Rockchip quad-core la 1.4 GHz pe ARM Cortex-A9, Mali-400MP, 1 GB RAM, 8 GB spaţiu de stocare şi slot pentru microSD de până la 32 GB.

Este clar unul dintre cele mai puternice procesoare de pe tabletele ieftine. . În loc de ARM Cortex-A7 foloseşte ARM Cortex-A9, livrează un spor de performanţă, dar şi consumă acumulatorul mai rapid potrivit celor de la gadget.ro

Evolio X7 rulează Android 4.2.2 Jelly Bean. Nu sunt modificări la nivel de UI grafic, 4.2 Jelly Bean arhicunoscut, de care am tot vorbit pe aici. Totuşi, Evolio aduce câteva aplicaţii preinstalate.

Aplicaţii preinstalate pe Evolio X7:

Aldiko – book reader;

ApkInstaller – nu cred că mai are rost să vă spun ce face;

Autovit – aplicaţie dedicată pentru telefoane şi tablete cu Android;

ES Task Manager – una dintre cele mai utilizate aplicaţii de tip task manager;

Norton Mobile Security – soluţie antivirus pentru Android;

PresaOnline – agregator de ştiri;

Seenow HD – aplicaţie ce oferă acces la conţinut video sub forma emisiunilor TV preînregistrate, seriale TV, filme, posturi TV transmise online.

E-manual – manual în format electronic pentru Evolio X7

Restul de aplicaţii sunt obişnuite pentru telefoanele şi tabletele Android: Browser, Calculator, Calendar, Camera, Clock, Downloads, Email, Facebook, Hangouts, Facebook, Voice Search, YouTube etc.

Specificaţiile detaliate pentru Evolio X7:

Ecran: Super IPS HD de
7 inch cu rezoluţie 1280×800 pixeli

Procesor: Rockchip quad-core
la 1.4 GHz pe ARM Cortex-A9

Memorie: 1 GB RAM,
8 GB spaţiu de stocare şi slot pentru microSD de până la 32 GB

GPU: Mali-400MP

Sistem de operare: Android 4.2.2 Jelly Bean

Conectivitate: Wi-Fi b/g/n,
bluetooth, miniHDMI, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS

Cameră foto şi video:
2 Megapixeli şi cameră frontală de 0.3 Megapixeli

Baterie: 3000 mAh

Greutate: 270 gr.

Grosime: 7.35 mm

 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă