18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialEveniment • Eveniment • Eveniment

Eveniment • Eveniment • Eveniment

Cinematograful asiatic se muta in Capitala

Cinematograful bucurestean Scala isi imprumuta sala singurului festival de film asiatic din Europa Centrala si de Est, FestAsia, care se desfasoara in perioada 19-28 iunie. Aflat deja la a patra editie, FestAsia reuneste in 2009 peste 40 de filme realizate in tari active din punct de vedere cinematografic precum India, Japonia China si Coreea de Sud, dar si in Malaezia sau Taiwan. FestAsia este impartita in patru sectiuni: lungmetraje (Panorama), scurtmetraje (Short’Asia), filme de animatie (Anim’Asia) si trilogii (Trilogia). In plus, anul acesta se aduce un omagiu regizorului chinez Johnnie To, in sectiunea "Portret".

In acelasi timp, festivalul vine si cu o premiera in tara noastra. "Jurnalul unei scolarite" (foto), regizat de Jang In Hak, este singurul film realizat in Coreea de Nord prezentat in Romania dupa 1989, avand peste 8 milioane de coreeni spectatori, si un scenariu aprobat si completat chiar de seful statului nord-coreean, Kim Jong-II. Povestea tinerei Su-ryeon, fata unui om de stiinta si a unei casnice, a trecut, pe rand, pe la festivalurile de la Cannes, Phenian si Evreux, oprindu-se acum in Romania, a doua tara din Occident in care ruleaza.

Exista o sectiune speciala dedicata filmului thailandez, "Focus Thailanda". In cadrul acesteia din urma va fi prezentat si filmul "Alone", al regizorilor Banjong Pisanthanakum si Parkpoom Wongpoom, unul dintre cele mai apreciate filme horror ale anului 2007, care a castigat Premiul Publicului la festivalul Toronto After Dark, Trofeul Festivalului la ScreamFest si Premiul Spe­cial al Juriului pentru cea mai buna regie la Festivalul de Film din Austin.

 

Organizatorii au pus in vanzare abo­namente care costa 100 de lei fiecare, dar si pass-uri pentru 10 proiectii la pretul de 50 lei. Biletele individuale vor putea fi cum­parate odata cu definitivarea programului. Toate acestea sunt disponibile in reteaua Bilete.ro.

Sarbatoarea orasului

Intre 19 si 21 iunie, Parcul National se transforma temporar in "Parcul Artelor". Tema celei de-a doua editii a festivalului este "Bucuresti, 550 de ani de creativitate si vitalitate urba­na bucuresteana". In cadrul acesteia, timp de trei zile, bucurestenii se vor putea bucura de competitii sportive, muzica pentru toate gusturile, teatru si proiectii de film in aer liber. Dintre evenimentele care vor avea loc va semnalam maratonul de filme de scurtmetraj si doua filme documentare despre Bucuresti (vineri, 19 iunie), teatrul de comedie "Arca lui Noe" (sambata, 20 iunie) si filmul "Pepe si Fifi" al lui Dan Pita (duminica, 21 iunie).

Placebo

Complexul Romexpo gazduieste duminica, 21 iunie, concertul formatiei Placebo. Formatia vine pentru a doua oara in Romania, de data aceasta pentru a promova cel mai nou album, "Battle for the sun". Pentru Gazon B, la pretul de 100 lei, bilete se gasesc in Magazinele Diverta, Muzica si, online, de pe myticket.ro.

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru acreditarea lui Sebastian Mitrache ca ambasador al României în Arabia Saudită

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind acreditarea lui Sebastian Mitrache în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Arabiei...

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români...
Ultima oră
Pe aceeași temă