20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Evaziune de 2 milioane de euro. Percheziții la Primăria Voluntari și...

UPDATE. Evaziune de 2 milioane de euro. Percheziții la Primăria Voluntari și la alte 30 de sedii

UPDATE.  Florin Pandele, primarul din orașul Voluntari, a declaratcă procurorii Parchetului Capitalei au cerut, la percheziţiile de vineri, contracte încheiate de primărie cu cinci sau şase firme de proiectare, dar şi legate de altele care au participat la licitaţii, documentele fiind predate în original, informează Mediafax.

"S-au solicitat contracte pentru cinci, şase firme de proiectare, iar documentele respective au fost predate în original, firme cu care primăria încheiase câteva contracte. Sunt şi câteva care nu au încheiat contracte şi au participat la licitaţii. Sunt câteva lucrări de proiectare, o parte sunt pe fonduri europene, sunt în derulare", a precizat edilul din Voluntari.

Florentin Pandele a adăugat că au fost solicitate documente eliberate de Direcţia de Investiţii şi Direcţia Economică din cadrul Primăriei Voluntari.

 

130 de polițişti au descins, vineri dimineaţă, la mai multe locuinţe şi sedii de firme din Bucureşti şi din judeţele Dâmboviţa, Buzău, Ilfov şi Sibiu pentru perchezitii într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspecte de infracţiuni economice, informeză Mediafax.

Poliţiştii susţin că este vorba despre evaziune fiscală și spălare de bani, iar prejudiciul este estimat la 2 milioane de euro. Vizate sunt şi unele primării, printre care cele din Voluntari (Ilfov), Ștefăneştii de Jos (Ilfov) şi Hulubeşti (Dâmbovița), potrivit B1 TV.

În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor.

Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat până în prezent la 2.000.000 de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...
Ultima oră
Pe aceeași temă