25.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialEusebio, รฎn istoria fotbalului: Ce spun Figo, Pele sau Barroso

Eusebio, รฎn istoria fotbalului: Ce spun Figo, Pele sau Barroso

Pierderea fostului fotbalist portughez Eusebio, este deplânsฤƒ de mai mulลฃi oameni din fotbalului european ลŸi nu numai. ลžefii FIFA ลŸi UEFA, legende ale fotbalului sau preลŸedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, toลฃi au transmis mesaje de condoleanลฃe, conform Mediafax.

„Fotbalul a pierdut o legendฤƒ. Dar Eusebio va rฤƒmâne mereu printre cei ai mari. Eusebio a fost ambasador FIFA. Ne va lipsi mult. OdihneลŸte-te în pace, Pantera Neagrฤƒ”, a notat Joseph Blatter pe Twitter.

Vezi aici imagini de la funerariile lui Eusebio

Îl plâng pe fratele meu, Eusebio. Am devenit prieteni în Anglia, la Cupa Mondialฤƒ din 1966. Ultima datฤƒ l-am vฤƒzut la meciul Brazilia – Portugalia, la Boston. Condoleanลฃe familiei sale. Dumnezeu sฤƒ îl primeascฤƒ cu braลฃele deschise„, a scris Pele.

„Este o zi tristฤƒ pentru fotbalul portughez ลŸi cel mondial. Sincere condoleanลฃe familiei lui Eusebio ลŸi tuturor portughezilor”, a spus Barroso.

„VeลŸnic Eusebio, odihneascฤƒ-se în pace”, a scris atacantul formaลฃiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, pe Twitter, însoลฃind mesajul cu o fotografie alฤƒturi de Eusebio.

„Regele! Mare pierdere pentru noi toลฃi! A fost cel mai mare!”, a scris la rândul sฤƒu Luis Figo, fost fotbalist portughez.

La rândul sฤƒu, Michel Platini a declarat pentru site-ul oficial al UEFA cฤƒ lumea fotbalului a pierdut astฤƒzi unul din cei mai mari jucฤƒtori. „Astฤƒzi fotbalul a pierdut unul din cei mai buni jucฤƒtori. Pe teren, Eusebio a fost o adevฤƒratฤƒ legendฤƒ, atât în tricoul Portugaliei cât ลŸi în cel al echipei Benfica. În afara terenului el a fost un adevฤƒrat ambasador al fotbalului portughez. A fost mai mult decât un fotbalist. Un om bun ลŸi încântฤƒtor. Eusebio ne va lipsi mult”, a subliniat Platini.

Clubul Benfica Lisabona, pentru care Eusebio a evoluat o mare parte a carierei, a precizat cฤƒ „memoria ลŸi moลŸtenirea” fostului fotbalist vor rฤƒmâne pentru totdeauna. 

„A fost una dintre marile personalitฤƒลฃi ale Portugaliei. Eusebio este Portugalia. Am crescut cu Eusebio ลŸi Amalia (n.r. – artista Amalia Rodrigues), ei sunt imenลŸi, nemuritori. Toลฃi ลŸtim ce a reprezentat pentru fotbal ลŸi în special pentru fotbalul portughez. Nu aลŸ putea spune cฤƒ a fost o inspiraลฃie, ci o referinลฃฤƒ pentru mine, prin viziunea sa asupra fotbalului, prin valorile sale, principiile sale ลŸi emoลฃiile transmise chiar ลŸi dupฤƒ finalul carierei. Lasฤƒ un mare gol, dar prefer sฤƒ mฤƒ gândesc la el din perspectiva imortalitฤƒลฃii. Dacฤƒ ar fi sฤƒ facem o paralelฤƒ cu fotbalul de azi, ar fi la nivelul celor mai buni. Dacฤƒ ar avea 20 sau 30 de ani, ar avea un nivel extrem de ridicat. Îmi amintesc cฤƒ l-am vฤƒzut pe Eusebio jucând contra tatฤƒlui meu. Fiul meu nu l-a vฤƒzut jucând niciodatฤƒ, dar ลŸtie cine este Eusebio”, a declarat Mourinho.

 

Cele mai citite

TVA de 25%?ย Ce ar putea include reforma fiscalฤƒ pentru 2025

Reforma fiscalฤƒ pregฤƒtitฤƒ pentru 2025 include, รฎn majoritatea scenariilor analizate, o creศ™tere a TVA-ului, potrivit informaศ›iilor obศ›inute de Clever News Center, potrivit Termene.ro. Aceastฤƒ posibilitate...

Generaศ›ia Z รฎntรขmpinฤƒ dificultฤƒศ›i de adaptare la locul de muncฤƒ, relevฤƒ un studiu recent

Un studiu realizat de platforma Intelligent.com รฎn luna august indicฤƒ faptul cฤƒ tinerii din generaศ›ia Z, รฎn special cei care sunt fie prea introvertiศ›i,...

Mircea Lucescu a anunศ›at lotul pentru meciurile cu Cipru ศ™i Lituania! Paศ™canu ศ™i ศ˜ut, surprizele selecศ›ionerului

Selecศ›ionerul echipei naศ›ionale de fotbal a Romรขniei, Mircea Lucescu, a anunศ›at lotul pentru urmฤƒtoarele douฤƒ meciuri din Liga Naศ›iunilor, cu Cipru ศ™i Lituania. Echipa naศ›ionalฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ