2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialEuropa: Cel puţin cinci morţi, din cauza rafalelor puternice de vânt

Europa: Cel puţin cinci morţi, din cauza rafalelor puternice de vânt

Cel puţin cinci persoane au murit din cauza intemperiilor care afectează partea de nord a Europei, unde rafalele de vânt au atins intensitatea unui uragan, relatează Euronews, conform Mediafax.

În Germania doi pădurari au murit după ce vehiculul în care se aflau a lovit un copac căzut, iar o altă persoane a murit zdrobită de o bucată de tencuială.

Circulaţia trenurilor şi avioanelor a fost perturbată în nordul Germaniei.

“Este haos. Nimic nu mai funcţionează. Trenurile nu mai funcţionează deloc în Renania de Nord-Westfalia. Acum încercăm să primim un voucher ca să putem lua un taxi”, a declarat un bărbat care aştepta în gara din Koln.

În Austria, un bărbat a murit în timp ce încerca să îşi repare acoperişul şi a căzut de pe o scară.

O a cincea persoană a murit în estul Olandei după prăbuşirea acoperişului unui depozit.

Autorităţile olandeze au avertizat şoferii de tiruri să nu circule cu vehiculele încărcate insuficient după răsturnarea mai multor camioane care au blocat drumurile.

Marea Britanie s-a confruntat, de asemenea, cu rafale puternice de vânt care au rupt copaci şi au avariat case. O alertă de inundaţii este în vigoare în această ţară din cauza furtunilor care ameninţă teritoriul până de Paşti.

Între timp, în Cehia, rafalele puternice de vânt au adus ninsori şi temperaturi foarte scăzute care au generat mai multe accidente rutiere.

Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă