20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialEstetizarea grinzilor de rezistenţă

Estetizarea grinzilor de rezistenţă

Anumite apartamente de bloc au elementele structurii de rezistenţă la vedere, iar în cazul celor construite înainte de 1990, elementele respective au frecvent o planeitate deficitară.

Dacă mai adăugăm la aceasta şi faptul că zonele amintite sunt vulnerabile la apariţia mucegaiului şi igrasiei, am obţinut un argument solid pentru a investi în estetizarea grinzilor şi a stâlpilor de rezistenţă.

Proprietarii au la dispoziţie mai multe opţiuni. Ei pot alege fie soluţiile clasice, care recurg la tencuieli umede, fie pe cele moderne, care apelează la materiale precum gips-cartonul. În cazul din urmă, trebuie să specificăm faptul că există două modalităţi de fixare a plăcilor: prin lipire cu ipsos adeziv sau prin fixare mecanică. Vom descrie construirea unui sistem cu fixare mecanică, referindu-ne la cazul concret al unui apartament de bloc în care toate elementele structurii de rezistenţă au fost placate cu gips-carton.

Soluţia s-a dovedit a fi cea mai rentabilă dintre toate, deoarece sistemul creat îndeplineşte funcţii multiple. Întâi de toate, el serveşte ca excelentă bază pentru realizarea finisajelor zonelor. Sistemul se constituie în mască pentru conductele instalaţiei de încălzire, dar şi pentru sistemele de rulare a jaluzelelor. În al treilea rând, măştile grinzilor formează un sistem unitar cu tava¬nele false, rezolvând problemele de planeitate ale acestora (în living, diferenţa de planeitate pe lăţime a tavanului era de 7 cm). În fine, sistemul a rezolvat şi minorele probleme cu petele de umezeală care apăreau pe suprafaţa grinzilor de deasupra ferestrelor.

Etape de lucru:

1.Construirea structurii metalice. Cu ajutorul sculelor Bosch, de jur împrejurul grinzilor a fost construit un schelet metalic. Ghidajele de pe pereţi şi tavan au fost realizate din profile UD30, în timp ce legătura între ele a fost făcută cu profile CD60.

2.Realizarea instalaţiilor. După ce a fost construit panoul central al măştii, au fost trase în interior cablurile instalaţiei electrice, ale sistemului de securitate şi cel de internet. Ulterior, masca a fost închisă.

3.Măsurarea suprafeţelor. Primul pas în placarea structurilor cu gips-carton a fost mă¬surarea suprafeţelor acestora şi transpunerea dimensiunilor pe plăci. Operaţia este determinantă pentru obţinerea unor unghiuri perfecte.

4.Placarea şi finisarea. Structurile metalice au fost închise cu gips-carton. Pe muchiile volumelor au fost montate profile de colţ metalice. Îmbinările dintre plăci au fost armate cu plasă de fibră de sticlă şi chituite, împreună cu capetele şuruburilor.

Cele mai citite

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă