19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEșec îngrijorător pentru Farul

Eșec îngrijorător pentru Farul

Actualul sezon a avut o singură constantă pentru RCJ Farul: invincibilitatea în fața echipelor care nu sunt rivale la titlu. De sâmbătă, aceasta a dispărut, după cea mai slabă prestație a întregului sezon, chiar și sub cea de la Baia Mare, din săptămâna precedentă. Deși intrarea numelor grele a înclinat balanța reprizei secunde către constănțeni, întrebările rămân, îngrijorarea fiind normală înaintea play-off-ului.

Și ce bine începuse Farul întâlnirea cu militarii! Neagu a marcat primul eseu al meciului după doar trei minute, iar replica lui Lazăr a fost anulată aproape imediat de o lovitură de pedeapsă transformată de către Vlaicu. La 8-3 însă, jocul rezervelor Constanței a devenit moale și lipsit de luciditate, iar sarabanda de erori ale marinarilor a fost fatală. Aflați în plină reconstrucție, bucureștenii nu puteau rata șansa de a scoate un rezultat mare pe terenul unei echipe ce și-a propus lucruri mărețe în acest sezon, și au acționat în consecință. Lazăr a jucat fără greșeală și a transformat două lovituri de pedeapsă pentru a întoarce rezultatul chiar la jumătatea primei părți, iar Ahofono Alovili a înscris un eseu transformat de același Lazăr (28) și a stabilit un scor neverosimil pentru pauză: 8-16.

Mutarea antrenorilor

Conștienți că meciul poate fi scăpat din mână, tehnicienii Farului au început să miște de pe bancă, iar în teren au apărut majoritatea titularilor, doar că amestecul n-a avut omogenitate, iar câteva dintre acțiunile ofensive în forță s-au terminat cu deja clasicele pase la adversar sau baloane scăpate în față, spre disperarea publicului care i-a apostrofat „cu generozitate” pe Vlaicu și compania.

În ciuda inexactităților ofensive, mitanul al doilea le-a revenit gazdelor cu 13-6, scor insuficient pentru a întoarce partida, dar unul care lasă loc de interpretări pentru play-off. Cu Tamba și Turashvili în teren, Constanța a arătat altfel, iar fără tragerile de timp ale steliștilor probabil că oaspeții ar fi cedat definitiv și scorul ar fi fost altul. Lipsa mizei reale a jocului, Farul având deja locul 3 asigurat, poate fi o altă cauză a eșecului, dar în această săptămână Farul trebuie să schimbe registrul pentru că CSM București, Baia Mare și Timișoara sunt adversari mult superiori Stelei, iar orice eșec va conta dublu în ierarhia finală.

Sincope în joc

Prestația din partida cu Steaua a mai adus în prim-plan o problemă constatată inclusiv de către cuplul Petre-Kelly. Marinarii joacă excepțional între 22-ul lor și 22-ul advers, apoi parcă intră în transă, iar adversarii profită fie prin reducerea scorului, fie, așa cum s-a întâmplat sâmbătă, prin distanțarea rapidă pe tabelă, uneori imposibil de refăcut. Dacă antrenorii vor reuși să elimine aceste sincope, Farul va candida serios la titlu. Dacă nu, atunci se va mulțumi cu un loc pe podium, oricum absent din palmaresul ultimilor ani.

3 este locul pe care RCJ Farul îl are deja asigurat în acest sezon competițional

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă