13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialEschimoşii de la Bâlea Lac

Eschimoşii de la Bâlea Lac

În fiecare an, în zona Bâlea Lac este ridicat un hotel de gheaţă.

Alături de Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, deja cunoscut turiştilor, organizatorii pregătesc în acest an şi un iglu, iar turiştii vor putea „testa” viaţa eschimoşilor. Turiştii îşi pot petrece Crăciunul sau Revelionul, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, contra unei sume cuprinse între 150 şi 300 de lei pe noapte. Arhitectul lucrează încă la planul acestui iglu, care este posibil să aibă una – două camere.

Acest iglu va avea doar uşă, nu va avea geamuri, iar în interior vor fi paturi din gheaţă, acoperite de lemn, saltele, cearceafuri, blănuri de animale şi saci de dormit.

Nuntă neobişnuită

Turiştii vor participa în acest an şi la o nuntă neobişnuită. „Până acum, 50 de englezi şi-au făcut rezervare pentru Hotelul de Gheaţă. Ei sunt mai curajoşi. O parte vor veni  pentru nuntă. Slujba va avea loc în Biserica de Gheaţă, iar nuntaşii se vor caza şi vor petrece în Hotelul de Gheaţă”, afirmă Adelina Grigoriu, reprezentant marketing la Hotelul de Gheaţă.

Camere musicale

Pentru a trăi o experienţă unică, turiştii vor trebui săfie pregătiţi cu haine groase, căciuli, bocanci, şosete de lână, saci de dormit şi mai ales cu multă dorinţă de aventură. Iglu-ul, asemenea Hotelului de Gheaţă, nu va fi prevăzut cu toaletă, motiv pentru care, cine se cazează asemenea eschimoşilor, va fi nevoit să străbată prin zăpadă, câţiva zeci de metri, până la Cabana Bâlea Lac, pentru a folosi toaleta sau duşul. „Un alt dezavantaj faţă de turiştii cazaţi tot la «rece», dar în Hotelul de Gheaţă, va fi faptul că cei din iglu nu vor avea restaurant, însă nu se vor putea plânge că li se vor strica proviziile de hrană sau conservele, temperatura constantă rece fiind asigurată din partea casei” spun reprezentanţii Hotelului de Gheaţă. În acest an Hotelul de Gheaţă va avea 10 camere, fiecare botezată după un stil muzical. Spre exemplu, cei care vor înnopta în camera rock, vor avea frumoasa surpriză să găsească în loc de noptiere, instrumente muzicale sculptate în gheaţă.

„Afacerea” de gheaţă

Hotelul de Gheaţă şi primul iglu de la Bâlea Lac vor fi inaugurate în 25 decembrie, iar construcţia lor şi a Bisericii de Gheaţă va începe în decembrie, când frigul va fi suficient de puternic. Pentru o cameră single, tariful de cazare pe noapte, la Hotelul de Gheaţă şi iglu, va fi de 150 de lei, iar pentru una dublă, 300 de lei. Cine doreşte să servească meniul special de la Hotelul de Gheaţă va mai plăti 250 de lei, de persoană. Din meniu face parte un aparitiv, un cocktail, o supă fierbinte de găină, felul doi şi un desert.

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....
Ultima oră
Pe aceeași temă