12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial”Eroul cu o mie de chipuri” de Jospeh Campbell, TRADUSĂ în limba...

”Eroul cu o mie de chipuri” de Jospeh Campbell, TRADUSĂ în limba română

Traducerea în premieră în România a uneia dintre cărțile esențiale ale lui Joseph Campbell este, fără doar și poate, un eveniment deosebit de important ce nu trebuie trecut cu vederea de către cei care încă mai iubesc poveștile.

”Eroul cu o mie de chipuri” este o carte care a influențat generații întregi, fie că vorbim de scriitori, cineaști, muzicieni sau pur și simplu de oameni aflați în căutarea unor răspunsuri importante legate de propria lor dezvoltare.

Mari artiști ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick, Jim Morrisson și alții au afirmat fără ezitare că studiul lui Joseph Campbell i-a influențat decisiv în realizarea operelor lor.

Campbell ne arată în cartea sa că miturile, deși extrem de variate, au de fapt aceeași structură „genetică”. Denumind aceasta structură ”Monomit”, el ne-o explică amănunțit în ”Eroul cu o mie de chipuri”. Astfel, de-a lungul anilor, monomitul campbellian devine un reper atât pentru cei pasionați de mitologie, cât și pentru artiștii profesioniști aflați într-o permanentă căutare de inspirație.

Prin această carte, considerată de mulți fundamentală pentru studiul mitologiei, Campbell își dezvoltă teoria conform căreia energia misterioasă din poveștile lumii se găsește în sufletele oamenilor, indiferent de rasa lor, de cultura lor, de statutul lor social sau intelectual. Oamenii care găsesc teme eroice pline de rezonanță în propria lor viață, în obiectivele lor, în visurile lor sunt conduși spre o singură esență psihică: aceea că viața spirituală și creativă a individului influențează lumea exterioară la fel cum lumea mitului influențează individul. 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...

Cetățeanul afgan care a rănit doi polițiști de frontieră, arestat pentru 30 de zile

Bărbatul din Afganistan, în vârstă de 22 de ani, care a rănit, în noaptea de 1 mai, doi poliţişti de frontieră, a fost arestat...
Ultima oră
Pe aceeași temă