18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialErdogan: Turcia adăpostește un milion de refugiați sirieni

Erdogan: Turcia adăpostește un milion de refugiați sirieni

Turcia a primit, de la izbucnirea conflictului din Siria, un milion de refugiați, a anunțat marți premierul turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, conform Agerpres.

'Numărul fraților noștri sirieni care au sosit în Turcia a atins un milion', a indicat premierul turc, în cursul unei intervenții în fața deputaților Partidului Justiției și dezvoltării (AKP, islamo-conservator).

Citește și: Siria: ONU critică decizia Damascului privind organizarea prezidenţialelor în plin război

Șeful guvernului de la Ankara a dat asigurări că țara sa intenționează să fie deschisă față de civilii sirieni care se refugiază pe teritoriul turc din cauza războiului din Siria.

Turcia a găzduit cea mai mare parte a refugiaților sirieni în aproximativ 20 de tabere instalate în zonele apropiate de granița cu Siria, în sudul și sud-estul țării. Erdogan a anunțat că țara sa a alocat deja peste 2 miliarde de dolari pentru primirea refugiaților sirieni care au anumite probleme culturale și de securitate în zonele unde sunt adăpostiți în Turcia.

Citeșteși: Rachetele americane, aflate în mâinile rebelilor, destabilizează situaţia din Siria, denunță Moscova

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), peste 150.000 de persoane și-au pierdut viața de la declanșarea, în martie 2011, a conflictului în Siria. Potrivit ONU, circa 2,6 milioane de sirieni și-au părăsit țara, refugiindu-se în special în țări ca Turcia, Liban și Iordania.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă