25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialElveţia: Geneva, în ALERTĂ de gradul 3, după o ameninţare teroristă

Elveţia: Geneva, în ALERTĂ de gradul 3, după o ameninţare teroristă

UPDATE: Doi bărbați de origine siriană au fost reținuți, vineri, la Geneva. În mașina lor au fost găsite urme de explozivi, a anunțat televiziunea publică elvețiană RTS, citată de AFP, scrie Agerpres. 

Pe teritoriul Elveției este în curs o operațiune a poliției, pe drumul care duce spre granița cu Franța, a adăugat RTS.

Poliția din Geneva a refuzat să precizeze dacă aceste arestări sunt în legătură cu cei patru indivizi căutați intens în oraș cu începere de miercuri, după o serie de informații transmise de un serviciu de informații străin.

—–

Autoritățile din Geneva au instituit, joi, nivelul 3 (din 5) de alertă, pe care l-au menţinut, vineri, din cauza unei amenințări teroriste, în privinţa căreia Elveţia a fost avertizată de un serviciu de informaţii străin, informează AFP, citată de Agerpres. 

Președintele Confederației, Simonetta Sommaruga, care este ministru de interne, a spus pentru jurnaliști că nu există nicio dovadă care să indice faptul că Elveția ar fi în prezent o țintă directă a organizației Statul Islamic, potrivit agenției de presă elvețiene ATS.

Poliția elvețiană caută de joi cel puțin patru persoane legate de mișcarea jihadistă (Statul Islamic) la Geneva, unde au fost suplimentate măsurile de securitate, ca răspuns la o ‘amenințare teroristă’, la mai puțin de o lună după atentatele de la Paris.

În pofida nivelului de alertă teroristă, nicio manifestație nu a fost pentru moment anulată la Geneva. Problema se pune în special pentru Festivalul Escalade, la care urmează să participe în acest weekend mii de persoane în centrul Genevei și se va încheia duminică cu o mare paradă istorică.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă