10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialElevii NASA, premiaţi şi în România

Elevii NASA, premiaţi şi în România

Constănţenii au prezentat proiectele care le-au adus premiile I, II, III şi Marele Premiu la Houston.

Proiectele ştiinţifice ale elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, înscrişi la Centrul de Cercetări al Elevilor, au fost prezentate, săptămâna trecută, la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”, având ca organizator principal Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Cinci dintre echipele mirciste care au cucerit laurii victoriei la competiţii organizate de NASA în acest an şi-au prezentat lucrările lor prin postere şi în format Power Point. Toate cele cinci echipe au cucerit premiul I la secţiunile “Creaţie tehnică” şi “Ştiinţe aplicate”, iar elevii au primit diplome, cupe şi medalii. Timp de cinci zile, mirciştii şi-au susţinut prezentările, foarte apreciate de public şi de specialişti.

“Calitatea proiectelor pe care le-au prezentat a fost deosebită. Ne-am dus cu locurile I, II, III şi Marele Premiu de la Houston. Foarte mult a fost apreciat aspectul inovativ. Proiectele elevilor noştri au fost apreciate pentru ideile noi aduse, care sunt fie inovaţii, fie invenţii”, ne-a spus profesorul coordonator al elevilor, Ion Băraru. Participarea constănţenilor la acest târg naţional a fost una remarcată de vizitatori, care s-au interesat de Centrul de Cercetări al Elevilor.

În plus, standul mirciştilor a fost vizitat de foşti elevi ai liceului. În prezent, Centrul de Cercetări al Elevilor numără peste 300 de membri, elevi dornici să (re)descopere, prin ideile lor inovatoare, spaţiul cosmic. Profesorul Ion Băraru a anunţat pentru mai departe un an şcolar plin de surprize, prin participarea elevilor la multe alte competiţii de staţii orbitale, dar şi prin diversificarea temelor de cercetare. Reamintim faptul că, de mai bine de zece ani, sute de elevi ai acestui liceu au performat la NASA, impresionând americanii şi lumea întreagă.    

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă