6.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialElevii aduc sacoşi cu lemne pentru a se încălzi la o şcoală...

Elevii aduc sacoşi cu lemne pentru a se încălzi la o şcoală din Vaslui

Cei 45 de elevi şi preşcolari ai unităţii de învăţământ din localitatea vasluiană Hreasca se încălzesc în timpul orelor de curs cu lemnele aduse zilnic cu sacoşa de acasă de către părinţii lor, după ce autorităţile locale din comună nu au găsit bani pentru procurarea combustibilului în această iarnă, informează Mediafax.

Părinţii celor 25 de elevi de şcoală primară şi 20 de copii de grădiniţă din localitatea Hreasca, comuna Coroieşti, au decis să sponsorizeze unitatea de învăţământ cu lemnele necesare pentru a se face focul în sobe astfel încât copiii lor să nu îngheţe la cursuri.

Acţiunea întreprinsă de localnici vine după ce autorităţile locale din Coroieşti nu au găsit fondurile necesare cu care să achiziţioneze combustibilul solid pentru actualul sezon rece.

“Am vorbit cu directorul de structură şcolară de la Coroieşti şi mi-a spus că părinţii elevilor vin, prin rotaţie, cu sacoşa de lemne la şcoală pentru a face focul în sobe. Este un fel de sponsorizare, dacă putem spune aşa, pentru ca propriii copii să poată învăţa în condiţii umane. Desigur, nu este normal să se întâmple aşa ceva, dar noi, ca şi inspectorat şcolar, nu putem pune sub nicio formă presiune pe primari să se ocupe de aprovizionarea cu lemne pentru fiecare unitate de învăţământ în parte”, a declarat Mihaela Cososchi, inspector general al ISJ Vaslui.

Tot în judeţul Vaslui, la şcoala din localitatea Perieni, autorităţile folosesc vreascuri ca să pună pe foc în sobe astfel încât să fie cât de cât o temperatură acceptabilă în sălile de clasă, ca şi în comuna Coroieşti problema constituind-o lipsa banilor pentru achiziţia de lemne.

Cele mai citite

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...

Voleibalistele de la CSM Lugoj, aproape de sferturile Cupei Challenge

CSM Lugoj a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins în...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă