23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialElevă de 11 ani, trimisă acasă pentru că avea fustă cu model....

Elevă de 11 ani, trimisă acasă pentru că avea fustă cu model. ISJ a demarat o anchetă

O elevă de 11 ani a fost trimisă acasă de directoarea școlii deoarece fusta fetei nu respecta regulamentul: în loc să fie neagră simplă, avea un model cu flori albe. Fetița a trebuit să traverseze un drum european și o cale ferată de una singură până acasă, potrivit știrileprotv.ro. 

Mai mult, înainte de o scoate afară de la ore, directoarea i-a spus elevei că este proastă și a făcut-o nesimțită.

Mama fetei s-a dus la școală pentru a o confrunta pe profesoară. Directoarea școlii i-a spus că nu a făcut-o proastă ci a întrebat-o ”dacă e proastă”, dar a recunoscut că i-a spus că este nesimțită. 

De asemenea, directoarea a subliniat că regulamentul trebuie respectat. 

"Eu i-am zis să se ducă acasă. Ea stă la 150 de metri, trebuia să se întoarcă după cinci minute, i-am și zis doar că ea s-a întors cu mama ei, care a făcut circ”, a declarat directoarea școlii. 

Mama fetiței, Sorina Spilcea a spus că orice i se putea întâmpla fetei pe drum, care a venit acasă plângând și tremurând. 

Potrivit Legii 257/2013, scoaterea elevilor din clasa în timpul orei, trimiterea lor la colț, insultele și jignirile sunt interzise, fiind considerate tratamente degradante. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a demarat o anchetă în cazul directoarei. 

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă