18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialElevă de 14 ani din Rusia, interogată de FSB. Care este motivul

Elevă de 14 ani din Rusia, interogată de FSB. Care este motivul

O elevă de 14 ani, dintr-un oraș din sud-vestul Rusiei, a fost chemată la interogatoriu de către Serviciul Federal de Securitate rus (FSB), întrucât a purtat la un miting de celebrare a anexării Crimeei de către Rusia, paglici cu drapelul Ucrainei, informează Hotnews.

 În timpul interogatoriului, serviciile de securitate ruse au vrut să afle cum s-a întâlnit ea cu ceilalți tineri care au venit la miting cu simboluri naționale ucrainene. Anchetatorii ar fi vrut se pare să o facă să mărturisească faptul că a fost plătită să poarte panglicile, relatează Meduza.io.

Eleva, al cărei nume nu a fost dezvăluit, susține că a participat la miting pentru a manifesta "împotrivă războiului, agresiunii, propagandei" și a dorit să-și arate susținerea pentru Ucraina.

Ea a declarat pentru publicația online rusă Yod că în timpul interogatoriului a avut o cădere nervoasă și că apoi s-a simțit la pământ. Ea nu a fost pusă oficial sub acuzare. 

"Ultimul lucru pe care vreau să-l spun este acesta: situația îmi amintește de românul 1984 al lui George Orwell. Aceeași presiune din partea statului, din partea poliției, același gen de influența unidirecțională asupra oamenilor. Sunt mică, dar sunt puternică, și, cu toate acestea, nu sunt sigură că sunt pregătită pentru astfel de consecințe. Trebuie să mă gândesc la asta", a declarat tânăra pentru Yod. 

Pe 18 martie, au avut loc manifestații în întreagă țara pentru celebrarea unui an de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă