14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea povestește cum a fost în arest: Nu am putut...

Elena Udrea povestește cum a fost în arest: Nu am putut să mă coafez, nu e o dramă

Elena Udrea a declarat pentru B1 TV, referitor la faptul că s-a vorbit presă despre aspectul ei fizic la ieșirea din Târgșor, că nu a avut acces la minimele condiții de care are nevoie o femeie pentru a se îngriji. 

Deputata povestește că arestul a afectat-o mult deoarece nu a avut intimitate, motiv pentru care i-a cerut mamei ei să o lase singură câteva zile. 

”Arestul te schimba foarte mult, inclusiv fizic, nu numai din cauza presiunii psihologige extraordine care a fost asupra mea cât și din cauza condițiilor minime, mai ales pentru o femeie. M-am descurcat la fel ca oricare femeie care era acolo. Multe alte femei care îndură condiții aproape inumane uneori. La mine, ca persoană publică, impactul a fost foarte mare, pentru că nu am putut să fac nimic în ceea ce privește minimul de îngrijire pentru o femeie. Nu am putut să mă coafez, asta nu e nicio problemă, nu e o dramă. Dar faptul că nu puteai să faci mișcare, că trebuia să stai imobilizat în 9 metri pătrați, te îmbolnăvește. Mulți oameni ies de acolo bolnavi. După aproape trei luni, în care chiar și cel mai intim moment la care vă puteți gândi, le-am petrecut alături era alături de alte trei persoane, vreau să petrec cât mai mult timp singură. În 9 metri patrați, 1 metru însemna baia, fără ușă. Ești om, ai nevoi fiziologice, vă dați seama, faci totul în public practic. Toată intimitatea este exhibată. Mama înțelege dorința mea”, a explicat Elena Udrea pentru B1 Tv. 

De asemenea, Udrea a subliniat că a legat prietenii care vor dura toată viața cu celelalte femei din celulă, care totuși i-au reproșat modul în care funcționează Justiția acum.

”Îmi reproșau mie acest mod răvășit de a face Justiție. Un reproș cu prietenie pentru că situația în care ne aflam și eu și ele ne-a făcut să legăm o prietenie care va ține toată viața.Era un fel de ironie amară: ”Asta e Justiția pe care ai susținut-o atâția ani”.”, a mai spus Udrea. 

Fosta ministră a părăsit vineri penitenciarul Târgșor după ce ÎCCJ a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu și luare de mită în dosarul ”Gala Bute”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă