14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecial„El Clasico” răniţilor

„El Clasico” răniţilor

Săptămâna “El Clasico” în fotbalul european se va încheia cu un clasic al baschetului românesc. La trei zile de la Real Madrid-Barcelona, meci din semifinalele Cupei Spaniei la fotbal, iubitorii tot mai numeroşi ai baschetului din România se pregătesc pentru CSU Ploieşti-“U” Mobitelco Cluj, duelul care ţine capul de afiş în baschetul masculin intern din 2005 încoace. Indiferent că a fost vorba de un simplu duel al sezonului regulat sau de o partidă din play-off, întâlnirea dintre cele mai mari rivale ale momentului din baschetul românesc a stârnit de fiecare dată orgolii aprinse. Ba mai mult, atunci când era vorba de meciul retur dintr-un campionat, de cele mai multe ori învingătoarea acestei partide se putea gândi chiar la câştigarea sezonului regulat, lucru ce iese complet din discuţie în acest an. Derby-ul de sâmbătă reprezintă, mai degrabă, ocazia ambelor formaţii de a-şi mai spăla din păcatele adunate în acest sezon. Vecine de clasament, “U” Mobitelco şi CSU Ploieşti, campioanele ultimelor două ediţii, au acumulat şase eşecuri în 19 partide până acum, în condiţiile în care acest număr de înfrângeri era înregistrat, în trecut, în toate cele 30 de etape ale sezonului regulat. Aflate la cinci puncte distanţă de locul 1, singurul obiectiv al celor două echipe în acest sezon este terminarea pe poziţia secundă şi, automat, obţinerea unei partide în plus pe teren propriu în primele meciuri din play-off. Cu toate acestea, un meci între CSU Ploieşti şi “U” Mobitelco rămâne un derby al etapei, indiferent de situaţia pe care cele două formaţii o traversează.

“U” Mobitelco mai în formă?

“Acum jucăm din nou un El Clasico, de data aceasta împotriva celor de la CSU Ploieşti. Ne-am odihnit două zile după victoria contra timişorenilor, iar acum trebuie să ne pregătim pentru partida contra Ploieştiului. Vom juca într-o sală în care se câştigă foarte greu şi trebuie să încercăm să ne valorificăm şansele pe care le avem”, a declarat antrenorul clujenilor, Niksa Bavcevic. Echipa pe care croatul o pregăteşte, deşi are şase eşecuri la activ, a pierdut ultima partidă în campionat acum şase etape, contra liderului CSM Oradea. De partea cealaltă, prahovenii au bifat trei din cele şase înfrângeri doar în 2013, astfel că forma de moment a ardelenilor pare superioară cea a gazdelor partidei de sâmbătă. De altfel, chiar oficialii unei contracandidate la titlu a clujenilor, BC Timişoara, au decretat-o pe “U” drept cea mai bună echipă a momentului din baschetul masculin românesc, însă ploieştenii ar mai putea începe cu un handicap moral derby-ul din weekend. Dintre cele 16 echipe din campionat, doar CSM Oradea are mai multe victorii pe teren străin decât “U” Mobitelco. “Se pare că jucăm mai bine în deplasare decât acasă”, a spus, la un moment dat, Bavcevic, iar meciul contra campioanei en-titre poate arăta dacă “U” reprezintă cu adevărat o forţă în deplasare. Faptul că ardelenii se descurcă mai bine pe teren străin se traduce şi prin eşecul înregistrat în tur contra prahovenilor, într-o partidă disputată la Cluj şi terminată după o repriză de prelungiri, 96-103. CSU Ploieşti-“U” Mobitelco va începe la ora 20:00.

Pregătire în sală de sport

Dacă ploieştenii nu par a avea nici o problemă în a se antrena pentru duelul de sâmbătă, în schimb elevii lui Niksa Bavcevic pregătesc schemele împotriva lui Cătălin Burlacu sau Virgil Stănescu într-o sală de sport dintr-un parc universitar. Astfel, sala “Vasile Geleriu”, din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”, este gazda lui Silvăşan şi compania în această săptămână, din cauză că Sala Sporturilor “Horia Demian” este ocupată de meciul de tenis România-Danemarca.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă