7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialEi inca mai au sanse!

Ei inca mai au sanse!

Nationala de tineret s-a chinuit mult, ieri, la Navodari, pentru a trece de modesta formatie a Armeniei si a ramane, astfel, cu sanse importante, in cursa de calificare pentru meciurile de baraj ce duc spre turneul final al Euro 2006. Pana la urma, insa, tinerii jucatori antrenati de Florin Marin s-au impus gratie evolutiei lor din repriza secunda, atunci cand Cocis (min 49) si Curelea (min 78) au marcat punctele victoriei cu 2-0. Florin Marin i-a trimis pe teren, initial, pe Hutan – S. Radoi, David, L. Goian, Pulhac Ð Prepelita, Herea, Florescu Ð Nicolita, Marica, Cocis. In repriza secunda, Chiacu, Marginean si Curelea au intrat si ei pe teren reusind sa dinamizeze formatia noastra, primul fiind “creatorul” primului gol, ultimul trecandu-si numele pe lista marcatorilor.
Echipa de tineret a Romaniei mai are de disputat doua partide in actualele preliminarii: acasa cu Cehia si in deplasare cu Finlanda. Doua victorii in aceste meciuri ne-ar aduce o accedere sigura in meciurile de baraj – nu exista formatii calificate direct la turneul final, primele doua din fiecare grupa ajung in jocuri de baraj -, iar ele sunt posibile.
Ramane sa vedem, insa, ce importanta va acorda selectionerul Victor Piturca acestei echipe de tineret pentru ca o eventuala promovare masiva a titularilor acestei selectionate la prima reprezentativa – se pare ca principalii vizati sunt Hutan, Marica, Prepelita, Cocis si Nesu, ultimul fiind ieri suspendat, in timp ce Tamas, Mitea si Plesan sunt deja in lotul “mare” – va aduce antrenorului Florin Marin o misiune imposibila impotriva principalei adversare, Cehia.

Au invins si contracandidatele

Echipa nationala de tineret a Cehiei a castigat cu scorul de 2-0 meciul sustinut in compania selectionatei similare a Macedoniei, in cadrul grupei I a preliminariilor Campionatului European Under-21 din 2006.
Golurile echipei Cehiei au fost marcate de Sverkos '49 (penalti) si Papadopulos '51.
Intr-un alt meci din grupa I, echipa Finlandei a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de nationala Olandei. Ambele goluri ale olandezilor au fost marcate de Klaas Jan Huntelaar '32 si '90, iar pentru Finlanda a inscris Lehtonen '51.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă