20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialEgiptul în haine de sărbătoare

Egiptul în haine de sărbătoare

Republica Arabă Egipt sărbătoreşte Ziua Naţională ce marchează 59 de ani de la revoluţia din 23 iulie 1952 când regimul monarhic al regelui Faraouk a fost înlăturat.

“Sărbătorim 59 de ani de la revoluţia din iulie 1952, dar sărbătorim şi  împlinirea a jumătate de an de la revoluţia din luna ianuarie a acestui an”, a declarat ambasadoarea Egiptului, Sanaa Esmail Atallah în cadrul unui eveniment.

Diplomata egipteană a subliniat faptul că  cele două revoluţii se diferenţiază prin faptul că în 1952 regimul a fost doborât de armată cu susţinerea poporului, în timp ce anul acesta revoluţia a fost realizată de popor cu suportul armatei.

Sanaa Esmail Atallah a menţionat în discursul său şi despre alegerile parlamentare şi prezidenţiale care vor fi organizate în Egipt, dar şi despre “noua Constituţie de la care toată lumea are aşteptări foarte mari”. Ea a precizat că turismul ţării a afost grav afectat de conflictele din ultima perioadă, dar speră că în curând oamenii vor reveni în Egipt.

Astăzi se sărbătoresc şi 105 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Egipt şi România care daetază din 1906, moment în care o agenţie diplomatică şi un consulat general s-au înfiinţat la Cairo.

 

 

 

 

Cele mai citite

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...

„Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural

În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate...
Ultima oră
Pe aceeași temă