15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialEgipt: Gaze lacrimogene şi sânge

Egipt: Gaze lacrimogene şi sânge

Douăzeci şi două de persoane au murit începând de sâmbătă în confruntările din Egipt dintre manifestanţii ostili puterii militare şi forţele de ordine, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de agenţia oficială Mena.

Poliţia lansa grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi, care răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

“Numărul de morţi în Tahrir (Cairo) şi în alte provincii se ridică la 22” de la începutul violenţelor sâmbătă, a informat ministerul. Comunicatul nu precizează numărul răniţilor, evaluat la 1.700 într-un bilanţ precedent.Aceste confruntări se derulează cu o săptămână înainte de debutul, la 28 noiembrie, a primelor alegeri legislative de la înlăturarea în februarie a preşedintelui Hosni Mubarak, în urma unei revolte populare.

Confruntările au continuat luni dimineaţă, poliţia lansând grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi. Aceştia răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

Manifestanţii cer sfârşitul puterii militare care s-a instalat de la plecarea lui Mubarak. Sloganurile îl vizează în special pe mareşalul Hussein Tantawi, şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi liderul de facto al ţării.

 

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă