13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialEditorul NewEurope: Am vorbit cu Voiculescu înainte de publicarea articolului ”Băsescu, ultimul...

Editorul NewEurope: Am vorbit cu Voiculescu înainte de publicarea articolului ”Băsescu, ultimul autocrat al Europei”

Editorul NewEurope, Basil Coronakis, a declarat, marţi, într-un interviu pentru HotNews.ro, ca s-a consultat cu Dan Voiculescu înainte de publicarea articolului “Basescu, ultimul autocrat al Europei”, dar şi cu alţi europarlamentari.

”Am vorbit cu Voiculescu, dar şi cu alţi 7-8 europarlamentari când am primit pe birou articolul despre Traian Băsescu pentru a verifica informaţiile, însă articolul nu a fost influenţat de acesta”, a spus directorul publicaţiei. 

Coronakis a spus că Voiculescu nu are legături de afaceri cu acţionariatul publicaţiei de la Bruxelles, dar a admis că-l cunoaşte pe fostul patron al Antenelor şi acesta i-ar fi tipărit publicaţia, în urmă cu mai bine de zece ani

Editorul NewEurope a mai spus că semnătura articolului, Dietmar Bergtahl, este un pseudonim folosit de unul dintre asociaţii NewEurope, pentru că subiect este ”sensibil” şi i-ar fi pus autorului viaţa în pericol. 

”Cred că jurnaliştii mei au făcut o treabă foarte bună”, a mai spus Coronakis, adăugând că nu este de acord ca un preşedinte care a pierdut referendumul din 2012 cu peste 80% să fie încă în funcţie.

Citeşte şi: Băsescu: Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil, s-a ajuns prea departe cu campania murdară

Săptămânalul New Europe a publicat, duminică, un articol în care Traian Băsescu a fost catalogat drept ”ultimul autocart al Europei” şi că îşi fundamentează puterea pe un ”control total al serviciilor secrete şi al unor instituţiilor-cheie în stat”. 

Băsescu a afirmat, la o zi după publicarea articolului, că articolul a fost comandat de Voiculescu.

”E publicaţia lui Voiculescu, lăsaţi-mă în pace. E exact mesajul lui Voiculescu şi al Antenelor. O să vedeţi că într-o anumită perioadă a aparţinut trustului Intact, după care, pentru a-l neutraliza, se pare că acţionariatul a devenit unul din Grecia. Eu m-aş gândi la relaţiile pe care Voiculescu le-a avut cu o anumită firmă grecească care a deţinut Loteria”, a spus preşedintele României. 

NewEurope apare la Bruxelles ca publicaţie gratuită din 1993 şi, potrivit directorului Basil Coronakis, citat de HotNews.ro, are peste 30 de colaboratori, inclusiv din România, unul dintre aceştia fiind europarlamentarul PSD Corina Creţu. În septembrie, Corina Creţu a publicat un text despre extremism, după ce în iulie 2012 a scris un text în care şl ataca pe Traian Băsescu.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă