36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialEditorial pe prima pagină The New York Times, pentru prima dată în...

Editorial pe prima pagină The New York Times, pentru prima dată în 100 de ani

Cotidianul The New York Times a publicat, sâmbătă, pentru prima dată în ultimii aproape 100 de ani, un editorial, în care se pledează pentru interzicerea în SUA a dreptului civililor de a deţine o armă de foc, informează Mediafax.

"Faptul că civilii pot cumpăra în mod legal arme concepute pentru a ucide oameni cu viteză şi eficienţă brutale provoacă indignare morală şi ruşine naţională", se arată în editorialul intitulat "End the Gun Epidemic" (Puneţi capăt epidemiei armelor de foc)..

În articol se menţionează ţări, precum Franţa şi Marea Britanie, care au un control mai strict al regimului armelor de foc. "SUA nu are aşa ceva. Mai rău, politicienii instigă viitorii ucigaşi prin crearea unor pieţe de desfacere a armelor, iar cei care votează le permit politicienilor să-şi păstreze slujbele", se arată în acest articol.

Într-o declaraţie pentru The Hollywood Reporter, publisherul NY Times, Arthur Sulzberger Jr., a spus: "Sunt multe decenii de când The Times a publicat un editorial pe prima pagină. Facem acest lucru astăzi pentru a livra un mesaj puternic şi vizibil de frustrare şi anxietate privind incapacitatea ţării de a pune capăt nenorocirii reprezentate de armele de foc. Chiar şi în această epocă digitală, prima pagină rămâne o incredibilă modalitate puternică de a prezenta chestiuni care necesită atenţie. Şi ce chestiune este mai importantă decât incapacitatea naţiunii de a-şi proteja cetăţenii?".

Editorialul a fost publicat în contextul atacului armat comis miercuri în orăşelul californian San Bernardino, soldat cu 14 morţi şi 21 de răniţi, acesta fiind cel mai grav înregistrat în Statele Unite în ultimii trei ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă