19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial”M-am săturat! Chiar m-am săturat!“

”M-am săturat! Chiar m-am săturat!“

Senatoarea Cristiana Anghel este, în mod evident, unul dintre multele accidente din viaţa politică românească. Cele 70 de zile petrecute în greva foamei reprezintă cam singurul motiv pentru care aceasta se află în Parlament, iar la final de mandat bilanţul său conţine mai multe poziţii publice care oscilează între ridicol şi penibil şi mai puţine acţiuni în folosul comunităţii.

Totuşi, Cristiana Anghel reprezintă pentru noi şi un mic avantaj: ne ajută să înţelegem şi mai bine, dacă mai era nevoie, ce înseamnă duplicitatea în viaţa politică şi cam ce gândesc cu adevărat unii politicieni despre alegătorii lor. Iată un exemplu concret.

Senatoarea l-a atacat extrem de violent pe fostul premier Emil Boc după ce acesta s-a pronunţat pentru eliminarea pensiilor speciale. „Voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale, pentru că eu am apreciat şi apreciez că toţi, în faţa legii, trebuie să fie egali“, a declarat actualul primar de Cluj vinerea trecută.

Afirmaţia acestuia a declanşat furia Cristianei Anghel, mai ales că şi ea va beneficia de pensie specială după ce îşi va încheia cariera de parlamentar (anul acesta, să sperăm). „Blestemat să fii în veci de veci. Să nu ai linişte şi pace nici pe pământ, nici în cer. Ştii câţi oameni s-au sinucis din cauza ta, criminal ordinar?! Ştii câţi au murit de supărare?!”, a scris, cu o mânie şocantă, fosta grevistă a foamei.

Apoi urmează propoziţia care ne-a atras atenţia. „Atunci au plecat românii din ţară, slugi pe meleaguri străine, vai de sufletul lor“, a susţinut Cristiana Anghel, pe Facebook, în postarea sa împotriva lui Emil Boc.

Dar, tot pe această reţea de socializare, parlamentara a fost implicată în luna mai într-o altercaţie verbală cu un român plecat la muncă în străinătate, tocmai pe tema pensiilor speciale. După o postare a senatoarei, Valentin Stancu, care munceşte în Frankfurt, i-a scris Cristianei Anghel că el se află în Germania de doi ani şi numai acolo a reuşit să-şi realizeze mai multe vise decât ar fi putut în România.

„Din salariu, cotizez la casa de pensii. Oare cum aş avea curajul să cer statului german ca după patru ani să am o extrapensie?“, a întrebat-o Valentin Stancu. Senatoarea i-a răspuns în stilul-i ultracunoscut. „Un măturător din Italia are un salariu de 1.300 de euro. Un parlamentar din România are 100 de euro indemnizaţie lunară. Care pensie extra? Cu pensia suplimentară şi cu pensia normală nu voi avea nici o treime din cât are un conţopist din Guvern, un procuror de judecătorie, nu de Înalta Curte. M-am săturat! Chiar m-am săturat”, a replicat Cristiana Anghel. (VEZI GALERIA FOTO)

Românul din Frankfurt nu s-a lăsat impresionat: „Săptămâna viitoare, voi participa la un simpozion al românilor şi cu siguranţă voi fi întrebat dacă mă voi întoarce în ţară. Uitaţi-vă la discuţia de mai sus şi cu siguranţă răspunsul va fi negativ“. Iar fosta grevistă a foamei, cea care vineri îl blestema pe fostul premier Emil Boc în numele românilor care au plecat din ţară ca slugi, i-a tăiat-o scurt lui Valentin Stancu din Frankfurt: „Ştiţi ceva. Nici România nu plânge după dumneavoastră“.

Pentru că politicienii români plâng pentru „slugile“ plecate în străinătate numai atunci când îşi apără privilegiile.  

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă