7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialEconomistul german Thilo Sarrazin, acuzat de rasism, exclude ideea înfiinţării unui partid...

Economistul german Thilo Sarrazin, acuzat de rasism, exclude ideea înfiinţării unui partid politic

Economistul german Thilo Sarrazin, aflat în centrul unei polemici după declaraţii considerate rasiste, exclude posibilitatea înfiinţării unui partid politic, deşi ideile sale privind eşecul integrării musulmanilor par să fie agreate de populaţie, informează AFP, citată de Mediafax.

“Nu am fost niciodată o persoană de prim rang şi nu voi fi niciodată”, afirmă Sarrazin, citat de săptămânalul Focus. “Nu intenţionez să înfiinţez niciun partid”, declară Sarrazin, care este membru al Partidului Social-Democrat (SPD, de opoziţie).

Banca Centrală a Germaniei, din al cărei Consiliu de administraţie face parte, a cerut excluderea sa după ce a declarat că musulmanii refuză să se integreze în Germania.

Decizia excluderii sale din Bundesbank revine preşedintelui ţării, Christian Wulff.

Thilo Sarrazin, care va face şi obiectul unei proceduri de excludere din SPD, este comparat cu liderul partidului antimusulman din Olanda (PVV), Geert Wilders.

Sarrazin a reiterat că nu doreşte să părăsească SPD, explicând că aparţine acestui partid. “Un catolic nu părăseşte Biserica Romano-Catolică pentru că nu îl place un anume papă”, explică el.

În Germania încă nu există mişcări politice populiste sau xenofobe, spre deosebire de ţări vecine precum Olanda, Franţa sau Belgia. Analiştii cred totuşi că astfel de mişcări pot apărea şi în Germania.

Thilo Sarrazin pare să beneficieze de o anumită susţinere în rândul germanilor. Liderul SPD, Sigmar Gabriel, a recunoscut că au fost primite numeroase mesaje pentru susţinerea lui Sarrazin. Potrivit unui sondaj publicat de postul de televiziune N-24, 51 la sută dintre germani se opun excluderii sale din Consiliul de administraţie al Bundesbank.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă