17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialEclipsa va aduce razboaie si calamitati, sustin astrologii

Eclipsa va aduce razboaie si calamitati, sustin astrologii

Cea mai lunga eclipsa totala de Soare din secolul 21, care va avea loc maine, este asteptata cu teama de cei care cred in prevestirile legate de razboaie, atentate, calamitati naturale si alte nenorociri aduse de "boala" sau "supararea" "stapanului stelelor".

Din India pana in sudul Japoniei, o fasie din Asia va fi invaluita in intuneric in timpul zilei de maine, in cea mai lunga eclipsa solara din secolul 21, al carei maxim se va mentine 6 minute si 39 de secunde. Precedenta eclipsa totala de Soare, din august 2008, a durat doua minute si 27 de secunde. Cercetatorii se bucura de aceasta sansa de a studia coroana Soarelui si fenomene mergand de la ionizarea atmosferica la comportamentul pasarilor si al animalelor, de exemplu, dar pentru unii eclipsa totala de Soare este un semn rau, prevestitor si aducator de nenorociri.
"Daca Soarele, stapanul stelelor, este bolnav, ceva extrem de grav se va intampla in lume", explica pentru AFP astrologul Raj Kumar Sharma din Mumbay, care sustine ca a prevazut, citind in astre, criza financiara globala si victoria lui Barack Obama in alegerile prezidentiale din SUA. Sharma este convins ca in India vor avea loc atentate comise de grupari separatiste din Kashmir, iar Asia de Sud-Est va fi lovita de o cumplita catastrofa naturala. Un lider politic indian ar putea fi asasinat si valuri de violenta ameninta Afganistanul, Orientul Apropiat si chiar Europa. Astrologul prezice si o escaladare continua a tensiunilor dintre Iran si Occident, pana la o interventie americana in Iran in jurul datei de 9 septembrie, cand la efectele negative ale eclipsei totale de Soare se va adauga trecerea planetei Saturn din constelatia Leului in cea a Fecioarei. "De 200 de ani, la fiecare intrare a lui Saturn in zodia Fecioarei a fost un razboi", sustine Sharma.

Unii hindusi cred ca eclipsa se produce pentru ca demonii Rahu si Ketu "mananca" Soarele, ceea ce face ca alimentele sa devina de nemancat si apa de nebaut. Indiencele insarcinate care isi programasera operatia de cezariana in ziua eclipsei au amanat interventia, pentru ca fiul sau fiica lor sa nu se nasca sub un semn atat de fatidic. De altfel, multe femei insarcinate din India au fost sfatuite de familii sau prieteni sa nu iasa din casa in ziua eclipsei si sa stea in incaperi cu perdelele sau jaluzelele trase, recitand sau cantand rugaciuni si formule sacre, pentru a se feri de maleficele "raze intunecate". Pentru cei care nu se tem de superstitii si preziceri, o agentie de turism din India a pregatit o cursa charter de avion, amatorii avand ocazia sa observe eclipsa de la inaltime. O companie din California, specializata in "turism astronomic", a pregatit o croaziera cu preturi mergand de la 2.599 dolari la 3.643 dolari de persoana.

In Japonia, unde o eclipsa totala de Soare nu a mai fost vizibila de 46 de ani, din 1963, a fost organizat pe insula Yakushima un festival de doua zile, cu focuri de artificii, dans si mancaruri traditionale.

Cele mai citite

Rușii bogați își păstrează stilul de viață luxos pe Coasta de Azur, în ciuda sancțiunilor UE

Deși sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva oligarhilor ruși au vizat înghețarea activelor și confiscarea proprietăților, Coasta de Azur rămâne o destinație populară pentru...

Piața RCA a crescut cu 3% în primele șase luni din 2024, însă liderii înregistrează încetiniri

Piața RCA a continuat să crească ușor în prima jumătate a anului 2024, înregistrând un avans de 3% în volumul de prime brute subscrise,...

Prețurile locuințelor noi din China înregistrează cea mai mare scădere din ultimii nouă ani

Prețurile locuințelor noi din China au înregistrat în august cel mai accentuat declin din ultimii peste nouă ani, potrivit datelor oficiale, întrucât măsurile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă