19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEchipele constănţene caută întăriri

Echipele constănţene caută întăriri

Trei din echipele constănţene angrenate în eşalonul secund al fotbalului românesc sunt încă deficitare la capitolul lot de jucători.

Un sfert din echipele înscrise în seria I a eşalonului secund reprezintă judeţul Constanţa. Viitorul, Farul, Săgeata Năvodari şi Callatis Mangalia vor lupta pentru promovarea în eşalonul de elită al fotbalului românesc. Dacă Viitorul are un lot stabil şi echilibrat valoric, celelalte trei formaţii sunt în continuare în căutare de jucători. Tehnicienii formaţiilor constănţene se plâng însă că nu mai găsesc fotbalişti de valoare.

Marin Barbu, tehnicianul echipei Callatis Mangalia, a fost primul care a tras un semnal de alarmă în privinţa lipsei de jucători suficient de buni pentru Liga a II-a. „Este greu să mai faci transferuri în această perioadă. Cu părere de rău spun că nu prea mai sunt fotbalişti în România. Atenţia la diviziile mici este scăzută şi întotdeauna jucătorii buni care au evoluat la nivel înalt au început de jos. Acum nu mai este aşa”, a spus Marin Barbu. Antrenorul formaţiei din sudul litoralului a fost completat de cel al Săgeţii Năvodar, Constantin Gache.

Acesta a dat şi o explicaţie pentru criza fotbalului actual. „Avem jucători la vârste fragede, aşa se spune acum despre cei de 17 ani. Nu vorbesc de Hagi, care a fost o excepţie, dar noi cu toţii debutam la această vârstă în primul eşalon. Erau alte vremuri. Noi eram mai sobri, poate pentru că atunci nu existau atâtea chimicale în alimentaţie. Acum este greu să găseşti jucători sub 21 de ani care să fie la nivelul seniorilor. Acest lucru nu înseamnă decât că suntem departe la capitolul copii şi juniori”, a spus Gache.

Farul are aceeaşi problemă cu jucătorii, Marian Pană căutând soluţii peste hotare. Astfel, în aceste zile, la Farul se află în probe un nigerian şi un japonez. 

Matei şi Alibec, ultimii constănţeni valoroşi

 Constanţa a fost mereu un centru al fotbalului la nivel de juniori. Este suficient să îl amintim pe Hagi. În istoria recentă, Denis Alibec şi Cosmin Matei sunt numele care ies în evidenţă. Primul este în lotul echipei Inter Milano, însă are şanse infime de a evolua, cel mai probabil el urmând a fi împrumutat în Serie B.

Matei a căzut victima propriului caracter şi de la transferul la Steaua nu s-a mai auzit nimic
de el, deşi talentul său a fost apreciat de majoritatea cunoscătorilor.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă