22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialEchipa ideală la CM handbal U18: Trei românce, între cele mai bune...

Echipa ideală la CM handbal U18: Trei românce, între cele mai bune jucătoare din lume

Trei componente ale lotului României, campioană mondială la handbal U18, au fost selectate în echipa ideală a turneului mondial din Macedonia. Lorena Ostase, Bianca Maria Bazaliu şi Cristina Laslo sunt considerate cele mai bune jucătoare din lume în posturile lor.

Echipa ideală a fost aleasă de un juriu format din experţi IHF, potrivit site-ului oficial al competiției. Astfel Lorena Ostase a fost aleasă cel mai bun pivot din lume, Bianca Bazaliu cel mai bun inter stânga, iar Cristina Laslo cel mai bun centru.

Cea mai bună jucătoare a turneului din Macedonia a fost desemnată germanca Emily Bolk.

Din echipa ideală a turneului mai fac parte jucătoarele: Jessica Jochims (Germania), Itana Grbic (Muntenegru), Stine Bindlev Holm (Danemarca), Durdina Malovic (Muntenegru) şi Sojeong Yu (Coreea de Sud).

România a câștigat titlul mondial la handbal, la categoria U18, după ce a învins în finală Germania, scor 32-21 (15-7).

Tricolorele au reușit 8 victorii în cele 9 meciuri la CM din Macedonia, înregistrând o singură remiză, în grupe, cu Danemarca, fosta campioană din 2012.

Româncele au reușit, în Macedonia, cea mai bună performanță din istoria sporturilor pe echipe, din România, la categoria U18. La ediţia din 2012 echipa U18 a României s-a clasat pe locul patru, după ce a pierdut semifinala și finala mică.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă