27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDupă 7 ani de la câştigarea marelui trofeu, Petre Geambaşu a urcat...

După 7 ani de la câştigarea marelui trofeu, Petre Geambaşu a urcat iar pe scena festivalului Crizantema de Aur

Sâmbătă, 27 octombrie, cea de-a 45-a ediţie a festivalului Crizantema de Aur a fost încheiată de recitalul inegalabil al lui Petre Geambaşu care, alături de bandul său, a cucerit definitv publicul din Târgovişte. Petre Geambaşu a urcat pe scena festivalului în calitate de participant cu şapte ani în urmă, fiind câştigatorul Marelui Trofeu, pentru ca în 2012 să revină pe aceeaşi scenă ca reprezentant de seamă al generaţiei de aur a muzicii româneşti.

Petre Geambaşu Band, alături de iubita artistă Doina Spătaru şi talentata Elena Niciu, a ridicat în picioare publicul din sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor. Formaţia a încântat spectatorii prin interpretările de excepţie, izvorâte din inimă ale unor melodii din perioada de aur a muzicii româneşti, precum “De-ai fi tu salcie la mal” sau “De-ar fi să vii”.

Gala Laureaţilor a debutat cu minunatul recital al Inei Dincă, câştigatoarea de anul trecut a Marelui Trofeu Crizantema de Aur, care a bucurat publicul prin interpretarea mai multor romanţe, întregind atmosfera cu parfum interbelic. Au urmat apoi momente pline de emoţie în cadrul Galei de decernare a premiilor laureaţilor.

Trofeul Crizantema de Aur i-a revenit lui Gheorghe Leordean, în timp ce premiul întâi i-a fost acordat interpretei Rodica Anghelescu. Locul II a fost ocupat de către Raisa Bârnaz, iar locul III de Ina Cristea.

Premiul „Voce cu parfum de Crizantemă”, acordat, ca în fiecare an, de soprana Felicia Filip, i-a revenit lui Alexei Ştefanco. Premiul special acordat de către Şcoala de Artă Iaşi „Titel Popovici” a mers către Lilica Ioniţă, în timp ce premiul special oferit de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural al Judeţului Dâmboviţa a fost acordat Casandrei Maria Hauşi. De asemenea, Municipiul Târgovişte a oferit un premiu special Eugeniei Moise Niculae, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa a acordat un premiu Vioricăi Moraru.

Spectatorii au fost încântaţi încă din prima seară de festival, când îndrăgita artistă a muzicii româneşti, Corina Dragomir a urca pe scenă. Tot în prima seară, publicul s-a bucurat de recitalul Silviei Goncear, apreciată interpretă a romanţelor, fiind în final cucerit de spectacolul oferit de Ianna & Distino, într-un mix inedit de pop-operă.

Cea de-a doua seară a adus noi momente deosebite pentru public: spectacolul excepţional oferit de Dalila Cernătescu şi Florin Răducanu Jazz Big Band şi recitalul vibrant al tenorului Alexandru Mânzat.
Prezentatorii Crizantemei de Aur 2012 au fost Adrian Păduraru, însoţit de Antonia Micu-Ionescu şi Miruna Vâju, actriţe ale Teatrului Municipal Târgovişte.

Cele trei seri de spectacol au recreat pe scena oraşului Târgovişte farmecul vremurilor de altădată prin momentele artistice deosebite ale unor mari nume ale muzicii româneşti, cât şi prin interpretările de suflet ale concurenţilor.

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă