12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDrumul spre Zagreb

Drumul spre Zagreb

HCM Constanţa joacă sâmbătă în compania celor de la Croaţia Zagreb, în Liga Campionilor, până la acea partidă echipa de pe litoral evoluând în campionat, la Oradea.

 

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, se află în faţa unui joc extrem de important în Liga Campionilor, competiţia continentală la care participă. Echipa de pe litoral va juca în compania celor de la Croaţia Zagreb, formaţie care, la Constanţa, s-a impus cu scorul de 33-23. Până la partida din întrecerea europeană, HCM va juca însă un nou meci în competiţia internă. Echipa antrenată de Ion Crăciun întâlneşte formaţia CSM Oradea, pe terenul acesteia. Partida contează pentru runda cu numărul 12. Pentru Toma, Popescu şi compania jocul de la Oradea reprezintă o simplă escală în drumul către Zagreb. Este greu de crezut că adversara de azi a constănţenilor poate pune probleme grupării de la malul mării. Diferenţa de valoare este uriaşă. HCM este campioana en-titre şi se luptă pentru un nou titlu, în timp ce orădenii se află pe ultimul loc şi virtual retrogradaţi. CSM nu a acumulat în această ediţie de campionat decât un punct şi a fost învinsă de nu mai puţin de 10 ori. În aceste condiţii, partida din această seară nu va avea decât caracterul unui antrenament cu public, Ion Crăciun urmând a face ultimele reglaje la echipă în vederea jocului cu Zagreb de sâmbătă. La Oradea este de aşteptat să debuteze pentru HCM şi ultimele două achiziţii, Stamate şi Irimescu. Cei doi jucători de naţională au semnat deja cu echipa de pe litoral şi în această seară pot apărea pentru prima oară în tricoul HCM.

Jucătorii echipei constănţene nu vor să se gândească încă la meciul de sâmbătă şi spun că prioritar este jocul de la Oradea. „Chiar dacă este pe ultimul loc, Oradea poate pune probleme. Nu trebuie să intrăm pe teren învingători din start, pentru că vom avea de suferit. Nu ascund însă faptul că ne gândim mai mult să ne ferim de accidentări pentru a nu avea probleme în meciurile importante ce vor urma”, a declarat Laurenţiu Toma.

HCM şi Odorhei, favorite la titlu

Chiar dacă nu s-a încheiat nici măcar turul campionatului, lumea vorbeşte deja de echipele care se vor lupta pentru titlu în acest an. Deşi pe locul secund, UCM Reşiţa nu este luată în calcul din cauza problemelor financiare. Chiar dacă nu sunt implicate în lupta pentru trofeu, Bacăul şi Universitatea Cluj sunt văzute ca outsidere de Laurenţiu Toma. „Dacă vom aborda meciurile aşa cum trebuie, atunci ne putem bucura din nou la final. Nu va fi uşor. Bacăul şi Clujul sunt două echipe care vor pune probleme oricui”, a spus extrema constănţenilor.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă