14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDrumul de la cadita la cada in 14 pasi

Drumul de la cadita la cada in 14 pasi

Desi acum poate sa mearga singur pana la cadita, stii foarte bine cata nevoie are de supravegherea ta cand se balaceste.

Cateva sfaturi iti prind bine totusi ca sa-l faci sa se simta fericit si in siguranta.

1. Nu il obliga sa intre in cada daca nu vrea. Un copil ud si agitat este ca un taifun pe cale de a se produce. Daca refuza sa faca baie, singura solutie e sa-l speli repede cu buretele, din picioare.

Citeste si Invata-l obiceiurile bunei igiene

2. Daca ai boiler sau orice alt aparat care poate regla temperatura apei, fixeaza-l la mai putin de 32 de grade. Nivelul apei nu trebuie sa depaseasca 15 cm din inaltimea cazii.
3. Daca vrei sa masori corect temperatura apei, cufunda-ti bratul (nu numai cotul) si fa cateva miscari circulare.
4. Pune in cada un covoras de cauciuc adeziv si care sa previna astfel cazaturile. Gresia din baie trebuie si ea acoperita cu covorase antiderapante.

Citeste si 5 mituri despre nou-nascuti

5. Asigura-te ca toate instalatiile si accesoriile de la cada nu au colturi ascutite si ca sunt facute din materiale care nu zgarie, nu au muchii taioase.
6. Cumpara-i un scaunel de material plastic special pentru cada, care iti va lua grija ca poate aluneca stand in picioare.
7. Invata-l sa nu atinga niciodata aparatele electrice cu mainile ude. Iar tu nu tine in baie aparatul de radio, ondulatorul sau uscatorul de par.

Citeste restul pasilor din drumul de la cadita la cada pe mami.ro

 

Cele mai citite

Concurentul chinez al Tesla a lansat un model nou mai ieftin decât cel american

Compania chineză de maşini electrice Nio a dezvăluit prima sa maşină la preţ redus, Onvo. Maşina are ca rival modelul Y de la Tesla....

Indicele Dow Jones a depășit pragul de 40,000 de puncte pentru prima dată în istorie

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condiţiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă